Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Παπούλιας: Αδιανόητη κάθε δυσκολία πρόσβασης στην περίθαλψη



Παπούλιας: Αδιανόητη κάθε δυσκολία πρόσβασης στην περίθαλψη

ENIKOS

«Σε μια ώριμη ευρωπαϊκή δημοκρατία είναι αδιανόητη κάθε δυσκολία πρόσβασης στη διάγνωση και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Οι συμπολίτες μας που δίνουν μάχη εναντίον κάποιας σπάνιας πάθησης συχνά αγωνίζονται για το αυτονόητο, για να αναγνωριστεί η ασθένειά τους και να τους δοθεί η βοήθεια που δικαιούνται» τονίζει σε μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τη συμπαράστασή του σε όσους υποφέρουν από σπάνιες παθήσεις, και ιδιαιτέρως στα παιδιά, και σημειώνει ότι οι «οι σπάνιες παθήσεις αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την επιστήμη αλλά και για το κράτος πρόνοιας, τονίζει ότι είναι πολύ «να μην γίνεται η οικονομική δυσπραγία άλλοθι για αποκλεισμούς».

«Συχνά οι θεραπείες κοστίζουν ακριβά και είναι πολυετείς, αλλά δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα που να δικαιολογεί οποιαδήποτε παραβίαση του δικαιώματος όλων στην περίθαλψη» υπογραμμίζει ο κ. Παπούλιας, κάνοντας λόγο για συγκλονιστικές μαρτυρίες γονέων που ανέβηκαν τον προσωπικό τους Γολγοθά για να αποκτήσει το παιδί τους υποστήριξη από το κράτος πρόνοιας.

«Η επιστήμη κάνει συνεχώς βήματα προόδου και αυτός είναι ένας λόγος για να αισιοδοξούμε. Ένας ακόμη μεγαλύτερος είναι η εθνική δέσμευση σε ένα αταξικό, ορθολογικό και ισχυρό σύστημα υγείας που δεν θα αφήνει κανέναν αβοήθητο», καταλήγει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

1 σχόλιο: