Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Επιστολή Λουράντου - Σοφιανόπουλου στον Σαμαρά για ωράριο και ΜΥΣΥΦΑ

Από Βασίλη Βενιζέλο - YGEIA360.GRΕπιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά απέστειλαν από κοινού την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου οι πρόεδροι του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κώστας Λουράντος και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαϊας (ΦΣΑΧ) Ανδρέας Σοφιανόπουλος σχετικά με τις απαιτήσεις της τρόικας για την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων της χώρας και των τιμών των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφουμένων φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ).

Συγκεκριμένα, η επιστολή Λουράντου - Σοοφιανόπουλου προς τον πρωθυπουργό έχει ως εξής:

"Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Σε μία αγορά που έχει στην κυριολεξία στερέψει, που η αγοραστική ικανότητα των πολιτών έχει σχεδόν μηδενιστεί και οι οποίοι δεν δύνανται να εξασφαλίσουν ούτε τα απαραίτητα , έρχεται η τρόικα να μιλήσει για απελευθέρωση ωραρίων λειτουργίας φαρμακείων και απελευθέρωση των τιμών των φαρμάκων.
Είναι σε όλους γνωστό ότι η απελευθέρωση αγοράς γίνεται σε χώρες που υπάρχει ανάπτυξη και που ο πληθυσμός τους ανταποκρίνεται στις προσφορές. Γιατί όπως γνωρίζετε, η προσφορά χωρίς ζήτηση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο.

Είναι παράδοξο και εκτός κάθε λογικής, να απαιτεί η τρόικα την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, όταν είναι σε όλους γνωστή – και στους ίδιους – η σημερινή κατάσταση της χώρας και η πληθώρα των φαρμακείων.

Όπως επίσης είναι αδιανόητο, να ζητά απελευθέρωση των τιμών των ΜΗΣΥΦΑ, όταν είναι επίσης γνωστό στους ίδιους, ότι η Ελλάδα έχει αποδεδειγμένα τα φθηνότερα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα.

Εκ των ανωτέρω συνάγεται, ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η ίδια η τρόικα και ως εκ τούτου, θα ήταν καλύτερο να φύγουν εκείνοι από την Ελλάδα, για να μη φύγουν οι Έλληνες από τη χώρα τους.

Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται, εκτός και αν πίσω από αυτά τα εννοούμενα κρύβονται προσωπικές επιδιώξεις και συμφέροντα, τα οποία είναι πρόθυμα να θυσιάσουν τα πάντα.

Κωνσταντίνος Λουράντος
Ανδρέας Σοφιανόπουλος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου