Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Στη ζητιανιά ο ΕΟΠΥΥ για τα χρωστούμενα! Πόσα του οφείλουν τα Ταμεία



Ο φαύλος κύκλος των χρεών φαίνεται ότι επικρατεί στηναγορά υγείας καθώς ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε όποιον μιλά...ελληνικά αλλά και του ΕΟΠΥΥ του οφείλουν τα Ταμεία

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Και σε ποιον δε χρωστά τελικά ο πολυσυζητημένος ΕΟΠΥΥ που σήμερα αποτελεί τον μεγαλύτερο οργανισμό της χώρας. Χρωστά σε γιατρούς, κλινικές , εργαστήρια, διαγνωστικά αλλά και σε κάθε άλλο φορέα και πάροχο υγείας. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί εξ αυτών έχουν καταφύγει και στη δικαιοσύνη για να εισπράξουν τα χρήματά τους. Και δεν είναι μόνο αυτό. Όταν τα εισπράττουν με καθυστέρηση συνήθως ετών , τα λαμβάνουν κουρεμένα κατά πολύ. 

Και το ζήτημα είναι ότι στον υποχρηματοδοτούμενο ΕΟΠΥΥ χρωστούν και τα Ταμεία με την σειρά τους. Σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή, κοντά στα 700 εκατ.ευρω πρέπει να αποδώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία στον οργανισμό υγείας για να εξοφλήσουν. 

Και παρότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε δώσει εντολή να αποπληρωθούν τα χρέη, τα ταμεία του ΕΟΠΥΥ παραμένουν άδεια. 
Άλλωστε ο οργανισμός έχει κουρεμένο προϋπολογισμό τα τελευταία μνημονιακά χρόνια.

Ενδεικτικό του αδιεξόδου που επικρατεί είναι το γεγονός ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Χρήστο Σταικούρα προκειμένου να του ζητήσει να [παρέμβει για να καταβάλουν τα Ταμεία όσα χρωστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου