Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Συστήνουν εμβολιασμό ενώ εμβόλια δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα

«ΚΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΟΦ» ΛΕΕΙ Η ΖΕΤΑ ΜΑΚΡΗ

Ρεπορτάζ: Τιτίκα Ανουσάκη

Χωρίς εμβόλια για τη γρίπη έμεινε η χώρα εν μέσω της χειμερινής περιόδου και ενώ η δραστηριότητα του Η1Ν1 βρίσκεται σε έξαρση. 

Ήδη 60 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ 69 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. 

Το ΚΕΕΛΠΝΟ και οι γιατροί στο πλαίσιο ενημέρωσης του κόσμου συστήνουν έστω και τώρα εμβολιασμό του πληθυσμού και κυρίως των ευπαθών ομάδων ωστόσο εμβόλια δεν υπάρχουν. 

Όπως λέει στο newpost.gr ο πρόεδρος του Ιατρικούς Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης δεν υπήρξε ο σωστός προγραμματισμός από την αρχή της σεζόν με αποτέλεσμα να είναι πάρα πολύ χαμηλά τα επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού και τα αποτελέσματα συγκριτικά με τις περασμένες χρονιές να είναι αποκαρδιωτικά. 

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη ο ΕΟΦ φέτος δεν προχώρησε σε επαρκείς παραγγελίες του εμβολίου ενώ δεν υπήρξε και η σωστή ενημέρωση του πληθυσμού ενώ όπως επισημαίνει η θεραπεία με τα αντιικά είναι κοστοβόρα τόσο σε ζωές όσο και σε χρήματα. 

Αυτή τη στιγμή εμβόλια στα φαρμακεία δεν υπάρχουν ενώ μικρές ποσότητες υπάρχουν στα νοσοκομεία. 

Την ίδια ώρα η υφυπουργός Υγείας δήλωσε από τη μεριά της πως πλέον «δεν είναι εποχή εμβολιασμού, ωστόσο, το υπουργείο διαθέτει ένα μικρό αριθμό εμβολίων». Όπως εξήγησε «τα εμβόλια τα εισάγουν και τα κυκλοφορούν οι φαρμακευτικές εταιρείες και, σύμφωνα με τη νομοθεσία, αρμόδιος για την κάλυψη των αναγκών και τον έλεγχο, ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις, είναι ο ΕΟΦ». 

Κακός προγραμματισμός από τον ΕΟΦ, ελλιπής ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας και η χώρα ήδη μετρά 60 θανάτους από τη γρίπη σε έναν χειμώνα που όπως επισημαίνει ο κ. Πατούλης είναι ιδιαίτερα ευνοϊκός καθώς εάν έκανε περισσότερο κρύο τότε η διάδοση της γρίπης θα ήταν μεγαλύτερη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου