Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Nομοσχέδιο «σκούπα» για την Υγεία φέρνει στη Βουλή ο Γεωργιάδης


ΤΑ ΝΕΑ. 

Νομοσχέδιο «σκούπα» φέρνει το υπουργείο Υγείας αλλάζοντας ακόμη περισσότερο τον χάρτη της δημόσιας Υγείας στη χώρα μας. 

Έτσι, εκτός από τον νέο σχεδιασμό για το ΠΕΔΥ, «πρόσωπο» αναμένεται να αλλάξουν και τα νοσοκομεία με την εισαγωγή απογευματινών ιατρείων αλλά και την σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Όπως αποσαφήνισε σήμερα ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τους διοικητές του ΕΣΥ, το μέτρο των απογευματινών χειρουργείων θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των δημοσίων νοσοκομείων.

Η ηγεσία του υπουργείου εκτιμά ότι όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα θα απευθύνονται στους «απογευματινούς» χειρουργούς, όπως και εκείνοι που έχουν ιδιωτική ασφάλιση. 

«Συνεπώς, θα αποσυμφορηθούν τα πρωινά χειρουργεία» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι παράλληλα, θα ενεργοποιηθούν οι συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου φορέα – για παράδειγμα θα αναλάβουν ιδιωτικές εταιρείες τα μαγειρεία των νοσοκομείων -, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να απενοχοποιηθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία».

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, σε κινητικότητα θα τεθούν οι οδηγοί των δημοσίων νοσοκομείων. Ειδικότερα, το υπουργείο σχεδιάζει τη δημιουργία ενιαίου συντονιστή των διακομιδών στο ΕΣΥ, που θα ανήκει στο ΕΚΑΒ.

Σημειώνεται, ότι ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τους διοικητές των δημοσίων νοσοκομείων να μειώσουν τους χρόνους αναμονής τόσο για τις προγραμματισμένες εξετάσεις όσο και για τις επεμβάσεις, αναγνωρίζοντας την αύξηση της προσέλευσης των ασφαλισμένων στο ΕΣΥ. ​

1 σχόλιο:

  1. Ας μου βρεί κάποιος τον χειρουργό του ΕΣΥ που θα βάλει το απόγευμα τακτικό χειρουργείο με απόδειξη και δεν θα το βάλει το πρωί ΄΄μαύρο΄΄.Όσο για τις ασφάλειες η συνεργασία ιδιωτών και νοσοκομειακών ιατρών είναι ήδη σε αγαστά επίπεδα!Λοιπόν ή μας δουλεύουν ή δεν ξέρουν τί τους γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή