Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΜΥΣΥΦΑ: εμμένει η Τρόικα στην απελευθέρωση


Εμμένει η Τρόικα στην πώληση των Μη Υποχρεωτικώς Συταγογραφούμενων Φαρμάκων και από άλλα σημεία πώλησης εκτός των φαρμακείων, αλλά εμμένει και το υπουργείο Υγείας την ίδια ώρα στην διαφωνία του, όπως προέκυψε από την επαφή των δύο πλευρών αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Οι τελικές αποφάσεις ωστόσο θα ληφθούν την ερχόμενη Τρίτη 4 Μαρτίου, όταν ο υπουργός Υγείας θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών στο υπουργείο Υγείας. Στην συνάντηση στο υπουργείο Ανάπτυξης, η Τρόικα εστίασε την συζήτηση στην μερική απελευθέρωση της διάθεσης των ΜΥΣΥΦΑ, στην διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων και στην παροχή δυνατότητας στα φαρμακεία να μειώσουν την τιμή της προαναφερθείσας κατηγορίας των σκευασμάτων.

Η πρόταση του υπουργείου Υγείας στην συνάντηση είναι να δοθεί η δυνατότητα μείωσης της τιμής των ΜΥΣΥΦΑ εντός των φαρμακείων με το ανώτατο όριο να μπαίνει στην σημερινή ανώτατη τιμή, όπως αυτή ορίζεται στο δελτίο τιμών φαρμάκων.

Παράλληλα, συζητήθηκε η άρση των εμποδίων στην λειτουργία των φαρμακείων, με στόχο τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας τους, περισσότερες ώρες την εβδομάδα και τα Σάββατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου