Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΕΝΩΣΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ: Συνάντηση με Υφυπουργό Υγείας για ελεγκτικές εταιρείες και πληρωμές ΕΟΠΥΥ.

ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Χαρ.Τρικούπη 12 & Καρνεάδου 1 Ηλιούπολη
Τηλ.: 210-9924980-9959181
Fax: 210-9916854

           
                                                                                                                        ΑΘΗΝΑ 27-02-2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Συνάντηση με Υφυπουργό Υγείας για ελεγκτικές εταιρείες και πληρωμές ΕΟΠΥΥ.


       Μετά από πρόσκληση του Υφυπουργού Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των παρόχων Υγείας για τις ελεγκτικές εταιρείες και για διαδικασία ελέγχου στην οποία συμμετείχε ο κ. Πατσουράκος Φώτιος, ως εκπρόσωπος των Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων.

Μετά από ανταλλαγή απόψεων προτάθηκε από τον Υφυπουργό Υγείας, προκειμένου να λυθεί το αδιέξοδο που έχει προκύψει, να πραγματοποιηθεί μόνο ο Ιατρικός έλεγχος από τις ελεγκτικές εταιρείες των παραπεμπτικών των παρόχων Υγείας και η εκκαθάριση και ο λοιπός λογιστικός-οικονομικός έλεγχος να γίνει από τις περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ πρόταση που είχαμε υποστηρίξει και ως Κλινικοεργαστηριακές Ειδικότητες. Για το θέμα αυτό θα εκδοθεί άμεσα απόφαση του Δ.Σ του ΕΟΠΥΥ που θα απεμπλέκει τον Ιατρικό έλεγχο από την εκκαθάριση και άρα το κόστος θα μειωθεί σημαντικά όπως εξάλλου είχε ανακοινώσει και ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή μετά από ερώτηση του Προέδρου του ΙΣΑ κ. Πατούλη Γεωργίου.

       Στα πλαίσια αυτά ζητήθηκε να γίνει άμεσα η πληρωμή των ιατρικών πράξεων και εργαστηριακών εξετάσεων του μηνός Αυγούστου για να διευκολυνθούν οικονομικά οι Ιατροί, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό από τον κ. Μπέζα Αντώνιο. Ζητήθηκε επίσης να ανακοινωθεί ο τρόπος του ιατρικού ελέγχου και αν υπάρχει κάποια τυπική παράλειψη στα παραπεμπτικά (όπως έλλειψη σφραγίδας, υπογραφή εκτελέσαντος ιατρού κλπ) να μην απορρίπτεται το παραπεμπτικό αλλά να καλείται ο Ιατρός  να το συμπληρώνει όπως συνέβαινε και στο παρελθόν προ ΕΟΠΥΥ.

      Ζητήθηκε τέλος να οριστεί χρονοδιάγραμμα ελέγχου και αποφασίστηκε άμεση επαφή με τις ελεγκτικές εταιρείες για το ύψος του ποσοστού που θα συμφωνηθεί για τον έλεγχο και που φυσικά θα είναι πολύ χαμηλότερο του 3,1% που ζητούν και που σε προηγούμενες επαφές κυμαίνεται στο 0,5% περίπου προ ΦΠΑ. Την επόμενη εβδομάδα συμφωνήθηκε να υπάρχει νέα συνάντηση για την τελική οριστικοποίηση όσων συζητήθηκαν μετά και από την έκδοση της απόφασης του Δ.Σ του ΕΟΠΥΥ, όπου θα συζητηθούν και τα υπόλοιπα θέματα που μας απασχολούν και που αρχικά τέθησαν και στην σημερινή συνάντηση όπως οι νέες συμβάσεις με ΕΟΠΥΥ, η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων, το REBATE και CLAWBACK και ο τρόπος εφαρμογής τους και η εν γένει σταθερή χρηματοροή από τον ΕΟΠΥΥ προς τους συμβεβλημένους παρόχους Υγείας.

      Στην συνάντηση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μιχάλης Βλασταράκος, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΙΠΥ κ. Χατζηπαναγιώτου Θεόδωρος, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Φυσικοθεραπευτών κ. Μπάκας Γεώργιος, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΙΔΙΚ κ. Βουγιούκας Γεώργιος και ο Πρόεδρος της ΠΕΙΦΠΦΥ, κ. Κρεμμύδας.

      Τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει ανακοίνωση για την τελική διαπραγμάτευση με τις ελεγκτικές εταιρείες και το ύψος του ποσοστού που ζητούν για τον Ιατρικό έλεγχο βάσει του οποίου κάθε πάροχος ξεχωριστά θα πρέπει να επιλέξει με ποια εταιρεία θα υπογράψει για να προχωρήσει ο έλεγχος εφόσον το επιθυμεί. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου