Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ο εκδικητικός Άδωνις και η παρέμβαση Εισαγγελέα & Σαμαρά



Λάδι στην φωτιά ρίχνει για ακόμη μία φορά ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο θέμα των γιατρών, ενώ οι χθεσινές του δηλώσεις ότι όσοι γιατροί κάνουν τις αιτήσεις τους στον νέο φορέα και δεν κατευθυνθούν εκεί δεν θα ξαναδούν την πόρτα του ΕΟΠΥΥ, είναι όχι μόνο υπερφίαλες αλλά και απειλητικές, σε βαθμό που ξεσηκώνουν και πάλι τον ιατρικό κόσμο.

Μάλιστα γιατροί από κάθε θεσμικό μετερίζι, κάνουν λόγο για εκδικητική μανία από την πλευρά του υπουργού Υγείας, μία συμπεριφορά που πρέπει να τεθεί υπόψιν του πρωθυπουργού. Και είναι πράγματι απορίας άξιον, που και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, δεν έχει παρέμβει ακόμη, παρά τις διαρκείς οχλήσεις από όλα τα θεσμικά όργανα των γιατρών.

Φυσικά ο πόλεμος έχει αρχίσει εδώ και καιρό μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά οι χθεσινές δηλώσεις φθάνουν σε βαθμό παραληρήματος, όπως τις χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Επιστημονικού και Υγειονομικού Προσωπικού των γιατρών του ΕΟΠΥΥ (ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ Αττικής), καλώντας τους συναδέλφους τους να συνεχίσουν με αξιοπρέπεια τον αγώνα τους.

Αλλά και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας κάνει λόγο για ευτελισμό απέναντι στο επιστημονικό κλάδο, και όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, η κρισιμότητα της κατάστασης, απαιτεί σοβαρότητα, όχι απειλές και επικοινωνιακές πιρουέτες.

Όσον αφορά την δήλωση του κ. Γεωργιάδη ότι δεν θα δώσει αποζημιώσει τους γιατρούς και ότι δεν θα πληρώσουμε ακόμη και τις Φιλιππινέζες τους, ο ΙΣΑ σε έντονο ύφος, αναφέρει ότι «Το μόνο που ζήτησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας για τις φιλιππινέζες όπως και για όλους τους ανασφάλιστους Έλληνες και αλλοδαπούς πολίτες, από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, ήταν να έχουν όλοι ισότιμη περίθαλψη…».

Μία αποστωμοτική απάντηση και το μόνο που απομένει να δούμε, είναι τι θα πει στην συνέχεια ο λαλίστατος υπουργός Υγείας. Οι απειλές του υπουργού υπερβαίνουν τα όρια της νομιμότητα, θυμίζουν άλλες εποχές και αποτελούν όνειδος για το Πολίτευμα αναφέρει ο ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ Αττικής ενώ ο αδελφός Σύλλογος της Θεσσαλονίκης κάνει λόγο για παρέμβαση του Εισαγγελέα.

Ο ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ αναφέρει ότι είναι δικαίωμα του κάθε έλληνα πολίτη να υποβάλλει αίτηση σε οποιαδήποτε υπηρεσία και δεν χρειάζεται την άδεια του υπουργού. Το υπουργείο Υγείας όφειλε εξαρχής, αναφέρει με νομοθετική ρύθμιση να προβλέψει συμβάσεις για όσους γιατρούς και οδοντιάτρους δεν εισέλθουν στο νέο σύστημα με συγκεκριμένους εργασιακούς και οικονομικούς όρους καθώς και την χρονική τους διάρκεια. Δεν το έπραξε σκόπιμα, συνεχίζει ο Σύλλογος, για να το χρησιμοποιήσει τώρα αποτρεπτικά και εξωθεσμικά ως μέσο πίεσης για την αποθάρρυνση αίτησης έταξης των γιατρών στο ΠΕΔΥ. "Προφανώς φοβάται ότι τα νούμερα των απολύσεων που έχει υποσχεθεί στην Τρόικα δεν θα είναι τα προσδοκώμενα", καταλήγει ο ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ Αττικής.

1 σχόλιο:

  1. Αυτά συμβαίνουν όταν άτομα με ανώριμη προσωπικότητα γίνονται υπουργοί λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων......

    ΑπάντησηΔιαγραφή