Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Συνεχίζουν να στέλνουν τους ασθενείς στα κλειστά πολυϊατρεία!

Μου το μετέφερε γιατρός, αναγνώστης της στήλης, που εργάζεται στην περιφέρεια. Επιβεβαιώνει, δε, ότι οι αλλαγές γίνονται χωρίς μελέτη ή προετοιμασία με συνέπεια να ταλαιπωρούνται οι πολίτες, υπέρ των οποίων υποτίθεται ότι γίνονται οι αλλαγές.

Ακόμη και τώρα λοιπόν που το ΙΚΑ είναι κλειστό, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ που χρειάζονται αναρρωτική άδεια λίγων ημερών (π.χ. λόγω γρίπης) καλούνται από τους εργοδότες τους να πάρουν αναρρωτική άδεια από το (άδειο πλέον) ΙΚΑ.
VIRUS.COM.GR

Την αναρρωτική άδεια που γράφουν ιατροί εκτός ΙΚΑ δεν την δέχονται. Όλα τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία δέχονται βραχεία αναρρωτική άδεια και από ιδιώτες ιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ, εκτός από το ΙΚΑ. Όχι όμως το μεγαλύτερο ίδρυμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης της χώρας.

Η ρύθμιση αυτή καταδεικνύει το σοβιετικού τύπου σύστημα που επικρατούσε στο ΙΚΑ και υποτίθεται ότι κατάργησε ο Άδωνις. Όμως δυστυχώς ζει και βασιλεύει, αφού όλα γίνονται στο πόδι. Λες και οι άλλοι ιατροί πλην του ΙΚΑ σπουδάσανε σε δεύτερης κατηγορίας Πανεπιστήμια...

1 σχόλιο:

  1. Δεν πρόκειται για τίποτε απο όλα αυτά! Απλά, για να πληρώσει η ασφάλεια (ΙΚΑ) τα χαμένα μεροκάματα, πρέπει να συμπληρωθεί το ειδικό τριπλότυπο στο αδειολόγιο του ΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή