Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Οδηγίες Άδωνι σε διοικητές νοσοκομείων! Η τρόικα, οι απατήσεις και τα «κουρέματα»

Συνάντηση με τους διοικητές των νοσοκομείων της περιφέρειας έχει σήμερα ο υπουργός Υγείας

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Οδηγίες για …μάζεμα των εξόδων στα δημόσια νοσοκομεία με κάθε τρόπο ώστε να τηρηθούν κατά γράμμα οι προϋπολογισμοί, είναι μέσα στις οδηγίες που δίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης στους διοικητές των νοσοκομείων της περιφέρειας. Οι περισσότεροι έχουν αναλάβει μόλις πρόσφατα τις θέσεις τους και ο υπουργός Υγείας δεν είχε συναντηθεί μαζί τους. 

Πάντως εκεί που θα πρέπει να εστιάσουν με βάση και τις οδηγίες της τρόικας είναι να μην ξεφύγουν στα έξοδα δεδομένου πως οι αρμόδιοι του υπουργείου υγείας βρίσκονται καθημερινά μπροστά σε…εκπλήξεις. Ανακαλύπτουν κρυμμένα έξοδα τα οποία είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα και δε δηλώθηκαν επισήμως. Συνέπεια είναι οι προϋπολογισμοί για το ΕΣΥ να βγαίνουν εκτός προγραμματισμού. 

Άλλωστε οι διοικητές έχουν υπογράψει και μνημόνια με τα οποία δεσμεύονται να τηρήσουν κατά γράμμα τους προϋπολογισμούς. Εκτός αυτού θα βαθμολογούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να προκύπτει το πιο συνεπές και το πιο…ασυνεπές στελεχιακό δυναμικό. 

Βέβαια με τα αλλεπάλληλα κουρέματα τα δημόσια νοσοκομείασήμερα δε διαθέτουν υλικό ούτε για …δείγμα ενώ και τα φάρμακα παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις. Οι γιατροί συχνά αναγκάζονται να χορηγούν στους ασθενείς τους σκευάσματα παλαιότερης γενιάς επειδή δεν έχουν στη διάθεσή τους τα νέα. Βέβαια ο Άδωνις Γεωργιάδης αρνείται το γεγονός…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου