Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Κατάσχεση πλαστών φαρμάκων – «Κατεβαίνουν» 10.603 ιστοσελίδες

Γράφει: Κοσμάς Ζακυνθινός - virus.com.gr

Σε συλλήψεις 237 ατόμων προχώρησαν οι αρμόδιες βρετανικές αρχές, σε διάστημα μόλις 10 ημερών, στο πλαίσιο καταστολής κυκλοφορίας πλαστών φαρμάκων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η συνολική αξία των κατασχεθέντων φαρμάκων αγγίζει τα 31,4 εκατ. δολ., ενώ αφορά συνολικά 8,4 εκατ. δόσεις δυνητικά επιβλαβών σκευασμάτων για το αδυνάτισμα, αναβολικά στεροειδή, χάπια στυτικής δυσλειτουργίας κτλ.

Σύμφωνα με τον ρυθμιστικό οργανισμό Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency (MHRA), ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την κατάσχεση των σκευασμάτων, σημειώνει ότι η συντονισμένη επιχείρηση της Ιντερπολ διεξήχθη μεταξύ 11 και 21 Μαΐου.

Στο πλαίσιο της καταστολής κυκλοφορίας πλαστών φαρμάκων, θα πρέπει συνολικά 10.603 ιστοσελίδες να «κλείσουν».

«Τα φάρμακα που συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια των επιδρομών φυλάσσονταν σε άθλιες συνθήκες, όπως για παράδειγμα σε ένα βρώμικο παλιό κτίριο με σπασμένα παράθυρα, με τα φάρμακα που βρίσκονται στο πάτωμα σε σακούλες σκουπιδιών» όπως δήλωσε ο επικεφαλής του MHRA, Alastair Jeffrey, τονίζοντας πως «Οι εγκληματίες που εμπλέκονται στην παράνομη διακίνηση φαρμάκων μέσω διαδικτύου δεν ενδιαφέρονται για την υγεία σας, ενδιαφέρονται για τα χρήματά σας».

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία, η Ινδία ήταν η πηγή προέλευσης του 72% των παράνομων φαρμάκων που κατασχέθηκαν στη Βρετανία, ενώ η Κίνα αντιπροσώπευε το 11%, όπως σημειώνει ο Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency (MHRA).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου