Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Νέα «σφαγή» Άδωνι-Λουράντου στο Έψιλον TV

Άναψαν και πάλι τα αίματα μεταξύ του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και του Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστα Λουράντου με αφορμή τις αυξήσεις στη συμμετοχή των φαρμάκων για τους ασφαλισμένους.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - iatropedia

Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν για άλλη μια φορά Άδωνις Γεωργιάδης και Κώστας Λουράντος με αφορμή την...

... αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων για τα πρωτότυπα φάρμακα. 

Οι τελευταίες ρυθμίσεις στα φάρμακα και ο καθορισμός της ασφαλιστικής τιμής (τιμής αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ) έφερε και πάλι τους δύο άνδρες στα άκρα. 
Σε τηλεοπτική τους εμφάνιση στο κανάλι «Ε» αλληλοκατηγορήθηκαν για το θέμα της φαρμακευτικής πολιτικής. 

Τα αίματα άναψαν όταν ο Κώστας Λουράντος κατηγόρησε τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι με τις τακτικές του αυξήθηκε η συμμετοχή των ασθενών στην αγορά φαρμάκων ενώ ταυτόχρονα τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) άρχισαν να αυξάνουν την τιμή τους μετά τις τελευταίες ρυθμίσεις Άδωνι με την απελευθέρωση των πωλήσεων σε φαρμακεία που θα ανοίξουν μέσα στα σούπερ μάρκετ. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανταπάντησε πως η συμμετοχή αυξήθηκε μόνο στα πρωτότυπα φάρμακα την ώρα που υπάρχουν δεκάδες γενόσημα διαθέσιμα τα οποία μπορεί να επιλέξουν οι ασθενείς. 

Τότε ήταν που η συζήτηση …ξέφυγε με τον Άδωνι Γεωργιάδη να λέει στον Κώστα Λουράντο: «Δε δικαιούσαι να το παίζεις εργατοπατέρας».

Ο κ.Γεωργιάδης εξακόντισε σοβαρές κατηγορίες κατά του προέδρου των φαρμακοποιών λέγοντας πως η φορολογική του δήλωση περιλαμβάνει 1 εκατ. ευρώ το χρόνο από τον ΕΟΠΥΥ. «Θα λογοδοτήσεις» ανταπάντησε ο κ.Λουράντος.

Βέβαια ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν περιορίσθηκε σε ατό καθώς σε ιδιαίτερα εκνευρισμένο ύφος κατηγόρησε τον Κώστα Λουράντο για υπερπολυτελή ζωή. Όπως είπε: «Να δει ο κόσμος το σπίτι του Λουράντου και να δει και το δικό μου που δουλεύω από τα 15 μου χρόνια». 

Βέβαια για την… ταμπακιέρα ουδείς ουσιαστικός λόγος καθώς οι ασθενείς καλούνται για άλλη μια φορά να αυξήσουν τα ποσά που πληρώνουν από την τσέπη τους δεδομένου πως η διαφορά μεταξύ τιμής αποζημίωσης και λιανικής τιμής φαρμάκου αυξήθηκε κατακόρυφα μετά τις τελευταίες ρυθμίσεις της κυβέρνησης. 

Να σημειωθεί ότι την τελευταία φορά που οι δύο άνδρες συνευρέθηκαν σε αντίστοιχα έντονο διάλογο ήταν στο στούντιο του iatropedia όπου και πάλι αντάλλαξαν πυρά.

4 σχόλια:

  1. ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΜΑΛΩΝΟΥΝ.
    ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗ .
    Ο ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΒΑΖΕ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΡΑΦΗ
    ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ.
    ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΟΠΟΙΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΘΕΛΕΙ?
    ΤΩΡΑ ΤΙ ΖΗΤΑΕΙ ΤΖΙΡΟ , ΚΕΡΔΟΣ , ΤΙ?
    ΟΠΩΣ ΕΣΤΡΩΣΕΣ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ......
    ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΑΝΑΒΓΑΖΟΥΝ.
    ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ , ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ.
    ΚΑΝΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.
    ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι φαρμακοποιοι τουλάχιστον φωναζουν και παραιτούνται από μελη της ΝΔ,Οι δικοι μας Πατούλης και Βλασταράκος παρ ολο ότι ο ηλίθιος μας εχει ξεσκισει βγαινουν δημαρχοι κάθονται φαρδια πλατεια στις θεσεις τους και κοροϊδεύουν τον ιατρικο κοσμο.Ομορφος κοσμος ηθικα αγγελικα πλασμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφου τους ανεχόμαστε πολύ καλά το παίζουν το παιχνίδι τους,το φταίξιμο αναλογεί σε μεγάλο μερίδιο και στόν ιατρικό κόσμο πού μάλλον κοιμόμαστε με τα τσαρούχια,χωρίς να απαλάσσονται και οι εν λόγω κύριοι συνδικαλιστές τών ευθυνών τους.(αυτοι κάποια ανταλλάγματα προσδοκούν εμείς τι προσδοκούμε? μια μικρή αυξηση του clawwback?)Θωμόπουλος Ιωάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. MHΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ.ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΟΥΔΕΙΣ.ΟΛΟΙ ΒΟΛΕΨΑΚΗΔΕΣ.ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ-ΜΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΣΤΗΝ ΦΟΒΕΡΗ ΑΥΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΑΚΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ,ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΝΟΜΙΖΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΞΙΑ.ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ????.ΧΑ ΧΑ ΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή