Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Σκύρος: Εντοπίστηκε διευθυντής ΕΣΥ, με πτυχίο Ιατρικής - “μαϊμού”!

Ο διευθυντής του ΕΣΥ, με το ψεύτικο πτυχίο, είχε τρεις ταυτότητες και ισάριθμα ΑΦΜ. Αναζητείται από την αστυνομία.


ΙΑΤRONET. Σάλο έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Σκύρου – και όχι μόνο – η αποκάλυψη ότι διευθυντής μονάδας του ΕΣΥ δεν διέθετε πτυχίο Ιατρικής!

Με εντολή του γενικού γραμματέα Υγείας κ. Πελοπίδα Καλλίρη ανακλήθηκε ο διορισμός του και δρομολογήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες.

Ο μέχρι τώρα έλεγχος έχει αποκαλύψει ότι ο εν λόγω “γιατρός” είχε πλαστό πτυχίο.

Οι τίτλοι σπουδών από το ιταλικό πανεπιστήμιο “La Sapienza”, τους οποίους είχε καταθέσει το 1999 στο υπουργείο Υγείας ήταν πλαστοί!

Με τα ίδια έγγραφα, είχε κάνει την ειδικότητά του στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” της Πάτρας.

Τον Ιανουάριο του 2000, διορίστηκε σε θέση διευθυντή περιφερειακής μονάδας της Σύρου, υποβάλλοντας αναγνώριση του τίτλου σπουδών από το ΔΙΚΑΤΣΑ και επικυρωμένες μεταφράσεις πιστοποιητικών.

Ο γιατρός φέρεται να κυκλοφορούσε με πολυτελές αυτοκίνητο και δεν άργησε να γίνει καταγγελία από πολίτη στο υπουργείο Υγείας.
Ο έλεγχος από το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας έδειξε ότι δεν είχε φοιτήσει στο ιταλικό πανεπιστήμιο γιατρός με αυτό το όνομα.
Έδειξε, επίσης, ότι είχε τρία ΑΦΜ και ισάριθμες αστυνομικές ταυτότητες, ενώ ο φάκελος του διορισμού του είχε εξαφανιστεί από το υπουργείο Υγείας.

Ο “γιατρός”, δε, εξαφανίστηκε από τον Ιούλιο του 2013, ενώ εκκρεμεί εναντίον του ποινική δίωξη.

Έλεγχοι

Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο υπουργός Υγείας δήλωσε την Παρασκευή ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε χάρη στους ελέγχους οι οποίοι διενεργούνται στους τίτλους των δημοσίων υπαλλήλων.

1 σχόλιο: