Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ)
ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡ.279-ΕΙΔ-2658
ΚΑΝΙΓΓΟΣ 19 Τ.Κ. 10677 ΤΗΛ. 2103845732, ΦΑΞ 2103834869

28-05-2014

Αρ. πρωτ. 522


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Ομοσπονδία, μέσω επίδοσης και εξωδίκου προ 6ημέρου, έθεσε το αυθαίρετο και πέραν πάσης επιστημονικής λογικής καθεστώς επιβολής 8ώρου συνεχούς ωραρίου στους γιατρούς των εξωτερικών ιατρείων του ΠΕΔΥ με απόφαση του υφυπουργού κ. Α. Μπέζα, με όποιους κινδύνους αυτό εγκυμονεί για τους ασθενείς και τους γιατρούς, όπως αναλυτικότατα περιγράφεται στο πολυσέλιδο προαναφερθέν δικόγραφο.

Το Υπουργείο Υγείας μέσω Δελτίου Τύπου προ 2μέρου, παρακάμπτοντας την λογική και με κίνητρο επίδειξης αλαζονικής πολιτικής ισχύος, συμπεριέλαβε στο κείμενο του ανωτέρω ΔΤ το “επιχείρημα”, ότι το ωράριο είναι το οκτάωρο “..με βάση όσα ισχύουν για τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους…”.

Λυπούμεθα για το γεγονός που ο συγκεκριμένος υφυπουργός υγείας δεν αντιλαμβάνεται, παρ’ ότι όφειλε, τις επιστημονικά διατυπωμένες προϋποθέσεις lege artis άσκησης της ιατρικής. 

Κατανοούμε μόνο ότι επίσης δεν αντελήφθη παρομοίως ως υφυπουργός οικονομικών το 2006-2009, την επικείμενη τότε χρεοκοπία της οικονομίας της Ελλάδος. 

Οι γιατροί του ΠΕΔΥ προκειμένου να διαφυλάξουν τους επιβεβλημένους διαχρονικά σωστούς κανόνες άσκησης της ιατρικής, θα καταθέσουν άμεσα μηνυτήρια αναφορά εναντίον των υπευθύνων, για εξαναγκασμό τους σε πλημμελή άσκηση επιστημονικών καθηκόντων και πολλαπλή έκθεση σε κινδύνους διάπραξης ιατρικών λαθών με ότι αυτά συνεπάγονται.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Α. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Σ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

1 σχόλιο:

  1. ΡΕ ΑΝΤΕ ΠΑΡΤΕ ΚΑΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΜΜΙΑ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΚΑΝΑ ΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή