Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Γεωργιάδης: Δωρεάν περίθαλψη στους ανασφάλιστους

Υπογράφεται την Παρασκευή κοινή υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία θα παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν νοσοκομειακής (σε πρώτη φάση) περίθαλψης και στη συνέχεια φαρμακευτικής, στα περίπου 2 εκατομμύρια ανασφάλιστους.


Την ελεύθερη πρόσβαση σε δωρεάν υπηρεσίες υγείας για τα περίπου 2 εκατομμύρια ανασφάλιστους, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας.

IATRONET 

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους διοικητές των νοσοκομείων, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι υπογράφεται την Παρασκευή η κοινή υπουργική απόφαση μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας.

Με αυτή θα παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν νοσοκομειακής (σε πρώτη φάση) περίθαλψης και στη συνέχεια φαρμακευτικής περίθαλψης. 

Η διαδικασία που θα ακολουθείται έχει ως εξής:

Ο ανασφάλιστος πολίτης θα προσέρχεται στις δομές του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), όπου θα εξετάζεται δωρεάν.

Ο γιατρός του ΠΕΔΥ θα του χορηγεί παραπεμπτικό, στην περίπτωση που κρίνει ότι ο ασθενής χρειάζεται νοσηλεία.

Με το παραπεμπτικό αυτό ο ασφαλισμένος θα προσέρχεται στο νοσοκομείο, όπου τριμελής ιατρική επιτροπή θα αξιολογεί εάν χρειάζεται όντως νοσηλεία.

Στην περίπτωση που θεωρηθεί ότι ο ασθενής πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο, θα του παρέχονται όλες οι υπηρεσίες και το κόστος θα το αναλαμβάνει ο κρατικός προϋπολογισμός.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, θα ακολουθήσει νέα ρύθμιση για τη φαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου