Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Άδωνις Γεωργιάδης: Το ΠΕΔΥ λειτουργεί, μέχρι τον Ιούνιο θα ενισχυθεί με 900 επικουρικούς γιατρούς

Μέχρι τον Ιούνιο το ΠΕΔΥ θα ενισχυθεί με 900 επικουρικούς γιατρούς, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας πως έχει γίνει η σχετική προκήρυξη και αναμένονται άμεσα οι προσλήψεις.

«Καθυστέρησε να ξεκινήσει όχι με ευθύνη δική μας, η γραφειοκρατία, δυστυχώς, είναι πολύ πιο δύσκολη από ό, τι τα υπολογίζαμε» ανέφερε. 

IATΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε:

«Tο ΠΕΔΥ, μάλλον το πρωτοβάθμιο σύστημα στο σύνολό του, λειτουργεί -παρά τα άρθρα σε διάφορες εφημερίδες για το χάος που δημιούργησε το ΠΕΔΥ και λοιπά- μια χαρά.

Ήδη έχει ξεκινήσει ο ΕΟΠΥΥ και κάνει συμβάσεις σε όλους τους γιατρούς που δεν ακολούθησαν στο ΠΕΔΥ. Πιθανολογούμε ότι από τους 2.500 που έφυγαν, τα 3/4 και περισσότεροι θα κάνουν σύμβαση.

Αυτό σημαίνει ότι στους ήδη 4.300 συμβεβλημένους θα έχουμε τουλάχιστον 2.000 επιπλέον. Οι συμβεβλημένοι είναι τμήμα του συστήματος γιατί σε αυτούς πηγαίνει ο ασφαλισμένος δωρεάν για τις 200 πρώτες επισκέψεις.

Και με το σύστημα που καθιερώσαμε να παρακολουθούμε τις επισκέψεις του κάθε γιατρού και να τις αναρτούμε στο διαδίκτυο, έχουμε ξεπεράσει και το φαινόμενο του να λένε ότι το πρώτο 3ήμερο ή 5ήμερο κάλυψαν τις 200.

Γιατί όταν κάποιος πάει να καλύψει αμέσως τις 200, αυτομάτως ο ΕΟΠΥΥ τον καλεί για έλεγχο. Ποιούς είδες; Δείξε μας τα ΑΜΚΑ τους και πόσους είδες. Άρα δεν είναι τόσο απλό αυτό.

Το σύστημα, λοιπόν, λειτουργεί». 

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως το ΠΕΔΥ σε πανελλαδικό επίπεδο βλέπει τον ίδιο αριθμό περιστατικών που έβλεπε τον Οκτώβριο πριν την απεργία με τους μισούς γιατρούς και αρνήθηκε πως οι ελλείψεις γιατρών δημιουργούν προβλήματα.


Αγγελική Μπομπούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου