Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Παράδοση από τον ΠΙΣ στον Υφυπουργό Υγείας, κ. Αντώνη Μπέζα, των πρώτων οδηγιών αναγραφής διαγνωστικών εξετάσεων


Γραφείο Τύπου Υφυπουργού

Αθήνα, 30.5.2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:Παράδοση από τον ΠΙΣ στον Υφυπουργό Υγείας, κ. Αντώνη Μπέζα, των πρώτων οδηγιών αναγραφής διαγνωστικών εξετάσεων.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) παρέδωσε σήμερα στον Υφυπουργό Υγείας κ.Αντώνη Μπέζα, τις πρώτες οδηγίες αναγραφής διαγνωστικών εξετάσεων που αφορούν σε δέκα (10) κλινικές ειδικότητες και οι οποίες θα τεθούν άμεσα σε εφαρμογή. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις ειδικότητες, Καρδιολογίας, Οφθαλμολογίας, Ψυχιατρικής, Διαβητολογίας, Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Νευρολογίας, Ρευματολογίας, Αγγειοχειρουργικής, Νεφρολογίας και Ενδοκρινολογίας.

Οι οδηγίες αυτές αναπτύχθηκαν με πρωτοβουλία του ΠΙΣ και για την ολοκλήρωσή τους συνεργάστηκαν από κοινού οι επαγγελματικές ενώσεις των ιατρών και οι αντίστοιχες επιστημονικές εταιρείες ανά κλινική ειδικότητα. Η επιστημονική αυτή παρέμβαση έρχεται να διασφαλίσει τόσο τους ασθενείς – πολίτες όσο και τους ίδιους τους επαγγελματίες υγείας – ιατρούς, υιοθετώντας τεκμηριωμένες διεθνείς πρακτικές. Ταυτόχρονα θα συμβάλει στον εξορθολογισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, αφού το σύστημα αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ εφεξής, θα εναρμονιστεί με τις συγκεκριμένες αυτές οδηγίες.

Άμεσα θα οριστεί επιτροπή που θα περιλαμβάνει εκπροσώπους του ΠΙΣ και του ΕΟΠΥΥ, για την παρακολούθηση και εφαρμογή των οδηγιών αναγραφής των διαγνωστικών εξετάσεων, διασφαλίζοντας την επικαιροποίηση - προσαρμογή τους σε κάθε νεότερο επιστημονικό δεδομένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου