Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Κρυφές χρεώσεις σε φάρμακα καρκινοπαθών: αυτό είναι το κοινωνικό κράτος του ΆδωνιΜόνο δωρεάν και δημόσια τελικά δεν είναι η φαρμακευτική περίθαλψη των ελλήνων πολιτών και δη των χρονίως πασχόντων.

Ασθενείς με χρόνια νοσήματα και συγκεκριμένα καρκινοπαθείς, χτυπημένοι από την σοβαρότατη νόσο τους, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα ακόμη μείζον θέμα που απειλεί όχι μόνο την υγεία τους αλλά κυρίως την αξιοπρέπειά τους: βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη τους, βλέποντας την ίδια ώρα το κοινωνικό κράτος να καταρρέει «και την κοροϊδία της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και συγκεκριμένα του υπουργού κ. Άδωνι Γεωργιάδη καλά να κρατεί».

Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλει για ακόμη μία φορά το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού το οποίο, υποστηρίζει ότι «υπάρχουν κρυφές χρεώσεις σε φάρμακα για τις οποίες δεν ενημερώνει το υπουργείο Υγείας», ενώ μεταξύ άλλων ρωτά «πόσα άλλα φάρμακα που συνταγογραφούνται με μηδενική συμμετοχή, κρύβουν μηδενικές χρεώσεις».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο:

«Ο κ. Υπουργός Υγείας παίρνει μέρος σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές, σε καθημερινή βάση, και δυστυχώς αναφέρει συνέχεια πολλές ανακρίβειες και πιο συγκεκριμένα για την – δήθεν – μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα των ασφαλισμένων ασθενών που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις. Πρόσφατα το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε νέες χαμηλότερες τιμές για τα φάρμακα».

Τα ερωτήματα που θέτει το ΜΚΙΕ προς τον υπουργό Υγείας, είναι:

- Παραμένει μηδενική η συμμετοχή των καρκινοπαθών ασθενών όσον αφορά την χρόνια μη νοσοκομειακή τους φαρμακευτική αγωγή;

- Πόσα άλλα φάρμακα, που συνταγογραφούνται με μηδενική συμμετοχή, έχουν τις ανάλογες κρυφές χρεώσεις για τους ασφαλισμένους;

- Γιατί το Υπουργείο Υγείας κρύβει αυτές τις χρεώσεις και δεν ενημερώνει τους πολίτες;

- Έχει αναλογιστεί το Υπουργείο Υγείας το ενδεχόμενο ότι πάρα πολλοί ασφαλισμένοι πολίτες θα οδηγηθούν σε πλήρες αδιέξοδο αφού θα αδυνατούν να πληρώσουν για την θεραπεία τους;

Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει το ΜΚΙΕ, υπάρχουν περιπτώσεις που ασθενής πληρώνει από την τσέπη του έως και 500 ευρώ για την ολοκλήρωση της θεραπείας, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, καλείται να πληρώσει έως και 181.120 ευρώ για την θεραπεία δύο ετών.

Τα συμπεράσματά δικά σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου