Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Η επιστολή του ανασφάλιστου ασθενούς που διώχτηκε από το χειρουργείο

Οι υπεύθυνοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού σημειώνουν ότι το υπουργείο Υγείας επιχείρησε να διαστρεβλώσει την αλήθεια και να περάσει την γραμμή ότι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την όλη ιστορία...


Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η στάση των υπεύθυνων του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” στο θέμα της εξόδου από το χειρουργείο ασθενούς, επειδή ήταν ανασφάλιστος.

ΙΑΤRONET

Οι υπεύθυνοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού έδωσαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα την επιστολή του 54χρονου καρδιοπαθούς, καθώς και την υπεύθυνη δήλωση που υποχρεώθηκε να κάνει στο νοσοκομείο.

Στηλιτεύουν, δε, τη στάση του υπουργείου Υγείας, το οποίο είχε κάνει λόγο για αναστολή της χειρουργικής επέμβασης.

Οι υπεύθυνοι του Ιατρείου Ελληνικού υπογραμμίζουν ότι ο ανασφάλιστος ασθενής Γ.Δ. εκδιώχθηκε στις 7 Μαΐου από το εν λόγω νοσοκομείο, λίγο πριν ξεκινήσει η χειρουργική επέμβαση για την τοποθέτηση απιδινωτή που ήταν απαραίτητος για την ζωή του.

Το υπουργείο Υγείας – σημειώνουν – επιχείρησε να διαστρεβλώσει την αλήθεια και να περάσει την γραμμή ότι εμείς προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε την όλη ιστορία και ότι δεν υπήρξε καν θέμα διωγμού του ασθενούς από το χειρουργείο αλλά ότι όλα ήταν αποκυήματα της φαντασίας μας.

Το Κοινωνικό Ιατρείο – αναφέρουν – έχει ένα και μόνο κίνητρο: Τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, έξω και πέρα από κάθε κομματικό μηχανισμό:
Συγνώμη

“Θα ζητήσει τώρα συγνώμη ο υπουργός Υγείας ή θα διαψεύσει και τον ίδιο τον ασθενή;”, αναρωτιούνται, για να σημειώσουν:

“Ο ασθενής μάς ζήτησε με επιμονή – και οφείλουμε να το σεβαστούμε – να δημοσιεύσουμε και τις ευχαριστήριες επιστολές του προς την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γλυφάδας, τους θεράποντες γιατρούς του στον 'Ευαγγελισμό' και προς εμάς”...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου