Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ενημέρωση ιατρών αναφορικά με νεότερες εξελίξεις για τις φορολογικές δηλώσεις έτους 2013


Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014 02:09

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Δια της παρούσης επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν λάβει χώρα, σχετικά με την υποβολή των ετήσιων φορολογικών δηλώσεων.

Ειδικότερα μετά από συνεχείς πιέσεις του Προέδρου του Π.Ι.Σ, κου. Βλασταράκου και του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κου. Γεώργιου Πατούλη, στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης της ΠΕΔ και σε συνέχεια των αλλεπάλληλων επαφών τόσο με τον Υφυπουργό Υγείας κο. Μπέζα, όσο και με τον Υπουργό Οικονομικών κο. Στουρνάρα, το Προεδρείο του ΙΣΑ σήμερα πληροφορήθηκε τα κάτωθι:

Πρόκειται να ανακοινωθεί άμεσα στο e-dapy του κάθε ιατρού, είτε αφορά γιατρό ως φυσικό πρόσωπο, είτε ως ιατρική εταιρεία, το ακριβές ποσό του rebate και του clawback για το έτος 2013. Το ανωτέρω ποσό θα πρέπει να εκτυπωθεί και να δηλωθεί στην φορολογική δήλωση του έτους 2013.

Συνεπεία της προαναφερθείσας ρύθμισης, για την οποία θα εκδοθεί άμεσα ΠΟΛ από το Υπουργείο Οικονομικών, είναι τελικά να αποφευχθεί η άδικη φορολόγηση πλασματικών εισοδημάτων για τους γιατρούς ως φυσικά πρόσωπα, καθώς και για τις ιατρικές εταιρείες.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΙΣΑ έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη εναντίον του άδικου και απαράδεκτου μέτρου του clawback και rebate και θα συνεχίσει να μάχεται για την προάσπιση των συμφερόντων και των δίκαιων αιτημάτων των μελών του

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ       ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου