Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΕΟΠΥΥ: Συγκρότηση 16 επιτροπών για φάρμακα, νοσηλείες και εξωσωματικήΤη συγκρότηση στον ΕΟΠΥΥ οκτώ επιτροπών για φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα και για φάρμακα υψηλού κόστους ειδικών παθήσεων, καθώς επίσης και οκτώ επιτροπών εξωσωματικής γονιμοποίησης, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Οι επιτροπές εξωσωματικής γνωματεύουν επί αιτημάτων για έγκριση προσπαθειών ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πρόκλησης ωοθυλακιορρηξίας, καθώς και χορήγησης γοναδοτροπινών σε άνδρες, σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού με απόφαση Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, η οποία ελήφθη μετά από εισήγηση του αρμόδιου Υφυπουργού Υγείας, κ. Αντώνη Μπέζα, συγκροτούνται αντίστοιχες επιτροπές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Ηράκλειο, Λάρισα, Πάτρα, Ιωάννινα και Αλεξανδρούπολη.

Πρόκειται συνολικά, για 16 επιτροπές που θα απαρτίζονται από 269 τακτικά και 132 αναπληρωματικά μέλη.

Επίσης, με όμοια απόφαση συγκροτούνται τέσσερεις (4) Πρωτοβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές και δύο (2) Δευτεροβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές για την παραπομπή σε αυτές θεμάτων υγειονομικής περίθαλψης του προσωπικού της ΔΕΗ ΑΕ, ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, ΑΔΜΗΕ ΑΕ και λοιπών ασφαλισμένων στον πρώην ΚΑΠ-ΔΕΗ-δικαιούχων. Οι Πρωτοβάθμιες Επιτροπές συγκροτούνται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Πτολεμαΐδα και οι Δευτεροβάθμιες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον συγκροτείται στην Αθήνα μία (1) Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή για την παραπομπή σε αυτή θεμάτων υγειονομικής περίθαλψης των ασφαλισμένων του ΤΑΥΤΕΚΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου