Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Γιατροί νοσ. Νίκαιας: Δεν εισπράττουν από σήμερα το 5ευρο, συνεχίζουν τις επισχέσειςΣε κλείσιμο των ταμείων τους προχωρούν από σήμερα οι γιατροί του γενικού νοσοκομείου Νίκαιας, καλώντας τους ασθενείς έμπρακτα να μην πληρώσουν το χαράτσι του 5ευρου και τις υπόλοιπες επιβαρύνσεις που αλλοιώνουν το δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα της περίθαλψης, όπως αναφέρουν.

Να σημειωθεί ότι το 5ευρο δεν έχει καταργηθεί ακόμη στην πράξη, καθώς εκκρεμούν ορισμένα γραφειοκρατικά ζητήματα και βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Νίκαιας, όπως προέκυψε από τη Γενική τους Συνέλευση, θεωρούν σημαντική τη δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού για το θέμα της προκαταβολής των δεδουλευμένων των εφημεριών τους, ωστόσο συνεχίζουν την επίσχεση όπως αναφέρουν, ενώ τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί και νέα γενική συνέλευση στις 13.00 στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

Αναλυτικά, η απόφαση της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης των γιατρών αναφέρει τα εξής:

1. Θεωρούμε ΘΕΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ και ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ της κινητοποίησής μας:
- Την σημερινή δέσμευση του αν. Υπουργού κ. Ξανθού πως άμεσα κινείται η διαδικασία ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ για τα δεδουλευμένα των εφημεριών Δεκεμβρίου 2014 για ειδικούς-ειδικευόμενους όσον αφορά το νοσοκομείο της Νίκαιας και για τους ειδικευόμενους όσον αφορά όλα τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας.
- Την ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΕΠΙΣΗΜΑ, μετά από παρέμβαση του αν. Υπουργού, του προηγούμενου απαράδεκτου εγγράφου του διοικητή του νοσοκομείου Νίκαιας πως δήθεν οι ειδικοί γιατροί του ΕΣΥ «δεν έχουν δικαίωμα επίσχεσης» και την γραπτή επιβεβαίωση πως ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΣΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ.

Τα παραπάνω θεωρούμε πως είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ για τα δεδομένα της σημερινής συγκυρίας που δείχνουν πως ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ, ΟΛΑ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ με ανυποχώρητο αγώνα.

Δείχνουν τον δρόμο και σε όσους συναδέλφους διστάζουν μέχρι στιγμής να συσπειρωθούν στην κοινή δράση, να ενωθούν άμεσα μαζί μας στον δρόμο του αγώνα.

2. Μετά την σημερινή πρόσκληση σε φορείς για οργάνωση της κοινής δράσης υπεράσπισης της δωρεάν δημόσιας περίθαλψης και την διεκδίκηση λύσεων για τα οξυμένα προβλήματα του νοσοκομείου, ανανεώνουμε το ραντεβού σε νέα ευρεία σύσκεψη την Μ. Τρίτη 7/4, 1 μ.μ., πάλι στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου. Θα κυκλοφορήσει εντός της ημέρας η σχετική πρόσκληση, που ζητάμε απ όλους να την προωθήσουν σε όσους περισσότερους φορείς γίνεται, των δημοτικών συμβουλίων συμπεριλαμβανομένων.

3. Η επίσχεση ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.
Αύριο Παρασκευή 27/3, είναι μέρα γενικής εφημερίας του νοσοκομείου. Με δεδομένο πως αυτή η γενική εφημερία έχει κριθεί ΕΠΙΣΦΑΛΗΣ λόγω της επίσχεσης από τους καθ' ύλην αρμόδιους (διευθυντές τμημάτων, διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας και υποδιοικητή), έχει σταλθεί ήδη σχετικό έγγραφο υπογεγραμμένο από τον διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας και τον υποδιοικητή του νοσοκομείου προς υπουργείο, ΕΚΑΒ και ΕΚΕΠΥ. Θεωρούμε πως η εξασφάλιση της μη προσέλευσης επειγόντων περιστατικών σε αυτήν την επισφαλή εφημερία είναι αποκλειστική ευθύνη των έγκαιρα και επίσημα ειδοποιημένων αρμόδιων οργάνων της πολιτείας και όχι των αγωνιζόμενων γιατρών, οι οποίοι θα συνεχίσουν και θα εντείνουν και αύριο την ενημέρωση των πολιτών για τα δίκαια αιτήματά μας.

4. Από αύριο αρχίζει η δράση μας για ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ όπου καλούνται να πληρώνουν «χαράτσια» οι ασθενείς, για την κατάργηση ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ του 5ευρου και των υπόλοιπων επιβαρύνσεων που αλλοιώνουν τον δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα της περίθαλψης.

5. Αναμένουμε στην πράξη την υλοποίηση της σημερινής δέσμευσης του αν. Υπουργού για άμεση πληρωμή προκαταβολικά των εφημεριών Δεκεμβρίου 2014 από το ταμείο του νοσοκομείου, με την αποστολή του σχετικού εγγράφου υπογεγραμμένου προς το νοσοκομείο ώστε οι υπηρεσίες να προβούν στα προβλεπόμενα για να αποζημιωθούν οι γιατροί πριν το Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου