Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Εξαγγελίες για την Υγεία από τον Αλέξη Τσίπρα

Από Νίνα Κομνηνού - ygeia360.gr
Εξαγγελίες μέτρων και προσλήψεων στον χώρο της υγείας θα κάνει την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως ανακοίωσε σε πρωινή εκπομπή την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής, μιλώντας το πρωί στον Ant1, ανέφερε πως «το σύστημα υγείας βρίσκεται σε πλήρη κατάρρευση» κατηγορώντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι το είχαν αφήσει ουσιαστικά στη τύχη του.

Μάλιστα όπως ανέφερε, στον ΕΟΠΥΥ δεν δόθηκε καν το 0,6% του προϋπολογισμού που προέβλεπε το μνημόνιο, αλλά μόλις το 0,3%.

Ο κ. Κουρουμπλής κατήγγειλε ακόμα ότι στον προϋπολογισμό του 2014 προβλεπόταν η πρόσληψη 1095 γιατρών και νοσηλευτών, αλλά δεν έγινε ούτε μία.

Ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις στον τομέα της υγείας και του φαρμάκου, ενώ θα είναι έτοιμο το σύστημα για να κλείνουν τα ραντεβού τους οι ασφαλισμένοι ηλεκτρονικά.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι εντός Απριλίου θα εξοφληθούν οι οφειλές παρελθόντων ετών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

1 σχόλιο:

  1. μπορεί να εξαγγείλει και ότι θα πληρωθούν κάποια στιγμή οι εφημερίες και οι συνδικαλιστές θα της υγείας , αυτοί οι αγωνιστές, θα μιλούν χειροπιαστά πια για την ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή