Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Αριστερό …τελεσίγραφο νοσοκομειακών γιατρών στο υπ.Υγείας! Τι ζητούν

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - Health Report

Πίστωση χρόνου αλλά με …μέτρο λέει πλέον η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, που ζητά μέσα στις επόμενες ημέρες να λυθούν τα καυτά προβλήματα του κλάδου.

Το περιθώριο της ΟΕΝΓΕ προς το υπουργείο Υγείας είναι περίπου 20 ημερών καθώς όπως σημειώνει ο πρόεδρος Δημήτρης Βαρνάβας μετά από Γενική Συνέλευση του κλάδου: «η πίστωση χρόνου προς τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι δεδομένη, δεν είναι όμως μακρά, ούτε ανεξέλεγκτη».

Και η τοποθέτηση αυτή δε θα ήταν περίεργη, οι νοσοκομειακοί γιατροί δηλαδή να ζητούν τα αυτονόητα σε λίγες ημέρες να ληφθούν αποφάσεις και να δοθούν λύσεις, εάν η ΟΕΝΓΕ δεν είχε «μπολιαστεί» με την αριστερή ιδεολογία και μάλιστα με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ενδεικτικό πως πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ είναι ο Δημήτρης Βαρνάβας, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με άριστες σχέσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και επίσης γιατρό Ανδρέα Ξανθό.

Ο αν.υπουργός Υγείας Ανδρέας ΞανθόςΒέβαια το ίδιο καλές σχέσεις – όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr- δε φαίνεται να έχει με τον υπουργό Υγείας προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Κουρουμπλή. Άλλωστε ο υπουργός Υγείας προς ώρας δε φαίνεται να τηρεί κατά γράμμα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία, κάτι που άλλωστε καιρό τώρα προκαλεί αντιδράσεις και στην Κουμουνδούρου όπως λένε πηγές στοHealthReport.gr.

Ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής

Έτσι η ΟΕΝΓΕ μετά από Γενική Συνέλευση αποφαίνεται με νόημα: «Η ΟΕΝΓΕ στην περίπτωση που διαπιστώσει πως μετά τις 20 Απριλίου δεν υπάρχουν δείγματα προόδου στα ζητήματα των προσλήψεων, της αποπληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών, της περίθαλψης των ανασφάλιστων θα εξαγγείλει κινητοποιήσεις, των οποίων η μορφή και η χρονική στιγμή έναρξης θα εκτιμηθούν σε επόμενη συνεδρίαση».

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας

Τι ζητά ο κλάδος δεδομένου πως ακόμη και οι απλήρωτες εφημερίες που επρόκειτο να πληρωθούν άμεσα, θα καθυστερήσουν; «Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί άμεσες και ταχείες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να στηριχτούν τα Τμήματα που καταρρέουν, οι ΜΕΘ, οι νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές.

Απαιτεί την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών του τρέχοντος έτους αλλά και των προηγουμένων ετών που περιέκοψε η μνημονιακή συγκυβέρνηση, την ενίσχυση των λειτουργικών δαπανών των Νοσοκομείων, την άμεση παροχή δωρεάν πρόσβασης των ανασφάλιστων στις υπηρεσίες υγείας, την κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ και του1 ευρώ ανά συνταγή, τη δόμηση συστήματος Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης Υγείας, τον άμεσο διορισμό των νέων διοικητών των Υγειονομικών περιφερειών και την αντικατάσταση των διοικήσεων των Νοσοκομείων».

1 σχόλιο:

  1. Η αριστερά των νοσοκομειακών γιατρών στέλνει τελεσίγραφα γιατί ξέρει ότι μετράει περισσότερο στην αριστερή κυβέρνηση. Η αριστερά των ιδιωτών γιατρών μάλλον δεν τολμάει να πει το όνομάτης! Είναι δεύτερης κατηγορίας όπως φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή