Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Ο ΠΙΣ συνεχίζει να αγνοεί το σύνολο του ιατρικού σώματος

Για άλλη μια φορά ο ΠΙΣ συνεχίζει να αγνοεί το σύνολο του ιατρικού σώματος και επιλεκτικά ασχολείται ΜΟΝΟ με το πως κάποιοι θα διατηρήσουν τα παλαιά προνόμια ….

Στην πρόσφατη συνάντηση με τον Υπουργό υγείας επέλεξε να πάει εξωθεσμικά ΜΟΝΟ με το Προεδρείο που το ελέγχει ο Πρόεδρος μαζί με τους ανθρώπους της ελπήδας - λεπίδας.

Δρ. Γεώργιος Ελευθερίου
Καμία κουβέντα για τα τεράστια προβλήματα του ιδιωτικού τομέα της υγείας, καμία κουβέντα για τις αμοιβές που έχουν καταποντιστεί, καμία κουβέντα για την βιομηχανία καρτών, καμία κουβέντα για την ανεργία των νέων ιατρών, καμία κουβέντα για την εκπαίδευση, καμία κουβέντα για τις συμβάσεις σε δημόσιο αλλά και ιδιωτικό τομέα, καμία κουβέντα για την εκμετάλευση των ιατρών απο τους επιχειρηματίες της υγείας και τα τεράστια χρέη των ιδιωτικών ιδρυμάτων προς ιατρούς για ιατρικές πράξεις, καμία κουβέντα για την διαφθορά και την διαπλοκή στο δημόσιο σύστημα, καμία κουβέντα για τα απαράδεκτα απογευματινά ιατρεία μέσα στο δημόσιο σύστημα που αποτελούν εστία πελατειακών σχέσεων, καμία κουβέντα για ισονομία και ενιαίες εργασιακές σχέσεις στο σύνολο του συστήματος υγείας, αντιθέτως πολλές κουβέντες για την διατήρηση του κρατικοδίαιτου μοντέλου που θρέφει την διαφθορά, πολλές κουβέντας για την διατήρηση προνομίων συγκεκριμένων ομάδων. Δυστυχώς οι άνθρωποι της ελπήδας έχουν επιβάλλει την ατζέντα τους και ο διακοσμητικός Πρόεδρος του ΠΙΣ ακολουθεί διασφαλίζοντας απλά τα συμφέροντα της συντεχνίας του.

Προκαλεί απογοήτευση στην πλειοψηφία του ιατρικού σώματος η επιλεκτική αυτή αντιμετώπιση. Διαβάζω φωνές διαμαρτυρίας, τις συμμερίζομαι αλλά οφείλω να πω ότι τώρα ίσως είναι αργά, είχαμε την ευκαιρία να τα αλλάξουμε όλα αλλά επιλέξαμε τον καναπέ και την άνεση του πληκτρολογίου.

Το παιχνίδι όμως δεν χάθηκε αρκεί να καταλάβουμε ότι οι λύσεις δεν έρχονται με την σιωπή και την αδράνεια αλλά με την δράση και την δημόσια διατύπωση άποψης, κανείς δεν πρόκειται να κάνει κάτι για μας αν δεν κάνουμε εμείς οι ίδιοι.

Γ. Ελευθερίου
Επικεφαλής ΝΙΚΙ-ΙΣΑ

10 σχόλια:

  1. Δυστυχώς έχει δίκιο ο αρθρογράφος.Στην Ελλάδα επικρατεί το δίκαιο των ολίγων που υπηρέτησαν στις Βερσαλίες του ΙΚΑ και όχι το δίκαιο των πολλών ελευθεροεπαγγελματιών, που κοιμούνται ορθοί και ήσυχοι, ακόμη και σήμερα, και ποτέ δεν ασχολήθηκαν ,αν και είναι αριθμητικά περισσότεροι,αφήνοντας τους φελλούς να επιπλεουν.Οι ελαχιστότατες φωτεινές εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξερω γιατι τοσο μισος με τους ικατσιδες .Ισως ημουν εκτος πραγματικοτητας.Ουτε πιστευω οτι εκμεταλευτικα τιποτα,ουτε ημουν απατεωνας,ουτε εφαγα λεφτα απο το κρατος η απο κανενα απεναντιας δουλευα σκληρα με πολυ αγχος να εξυπηρετησω τον πολιτη καθοτι σε επαρχια ηταν γνωστοι οι περισσοτεροι .και στην τελικη 16 χρονια ουτε συνταξη,ουτε τιποτα.

      Διαγραφή
    2. Το σίγουρο είναι ότι ορθογραφία δεν ξέρεις, τα υπόλοιπα παίζονται!

      Διαγραφή
    3. ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕΣ ΣΤΟ ΙΚΑ.ΜΕ ΑΣΕΠ??? Ή ΜΗΠΩΣ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ?

      Διαγραφή
  2. απολυτα δικιο. καμια αναφορα στα μεγαλα προβληματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνάδελφοι, οι πρόσφατες αρχαιρεσίες ανέδειξαν και πάλι στόν ΠΙΣ τήν ίδια ηγεμονική ομάδα και αντίληψη, δυστυχώς δέν μας φταίνε κάποια σκοτεινά κέντρα αποφάσεων αλλά το κακό μας το κεφάλι, σε ενα βαθμό λέω καλά να πάθουμε, εμείς τους επιλέξαμε και καλά τα παθαίνουμε, άξιος γαρ εστί ο μισθός των δούλων του κυρίου. Θωμόπουλος Ιωάννης /βιοπαθολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συμφωνω με τον προηγουμενω συναδφελφο δεν καταλαβαινω το μισος εναντιον ολων των ΙΚΑΤΖΙΔΩΝ επι 23 συναπτα ετη δουλεψα σε αυτο το ιδρυμα με απολυτο σεβασμο στον ανθρωπο -ασθενη στην επαρχεια ως οικογενεικος ιατρος και σαν αποτελεσμα ειναι να τα ακουμε απο συναδελφους?και χωρις αποζημιωση χωρις τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΑΓΕ Ο ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΓΑΝΕ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ Ο ΤΥΠΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΙΚΑΤΖΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ...
    ΜΕΤΑ ΗΤΑΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΑΝΕ Ο ΙΣΑ...
    ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ....
    ΕΓΙΝΑΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ....... ΤΙΠΟΤΑ,
    ΚΑΙ ΨΗΦΗΣΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτοί είναι βολεμένοι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχετικά με τούς συναδέλφους του πρώην ΙΚΑ εχω να κάνω μία παρατήρηση, πόσοι διατηρούσαν και ιδιωτικό ιατρείο και ποιος απο αυτούς δέν εξέταζε κανέναν ασφαλισμένο του ΙΚΑ στο ιδιωτικό του ιατρείο? θα ήταν ενδιαφέρουσα μία εμπεριστατωμένη έκθεση επι αυτής της στατιστικής ,εάν υπάρχει,επωνύμως, Θωμόπουλος Ιωάννης/βιοπαθολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή