Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ετών 40; Ο νέος υποψήφιος που προτάθηκε για τον Οργανισμό

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Είναι νέος, πολλά υποσχόμενος, μορφωμένος και με μέλλον.
Το νέο πρόσωπο που θα μπορούσε να είναι ο «εκλεκτός» του Παναγιώτη Κουρουμπλή για τον ΕΟΠΥΥ, δε μοιάζει με τους άλλους. Είναι μόλις 40 ετών, λέκτορας και άνθρωπος των αριθμών. Πρόκειται για τον νέο υποψήφιο για την υψηλότερη θέση στο μεγαλύτερο Οργανισμό Υγείας της χώρας τον ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr, ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής πρότεινε στον 40αρη Σωτήρη Μπερσίμη να αναλάβει τη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ.

Πρόκειται για τον Λέκτορα του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς που σε αντίθεση με όλους τους άλλους προέδρους έχει γεννηθεί το 1974.

Ο κ.Μπερσίμης που είναι της γενιάς του Αλέξη Τσίπρα, δέχτηκε πρόσφατα ένα τηλεφώνημα από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr. Ένα τηλεφώνημα που θα μπορούσε να αλλάξει την καριέρα του.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το Μέγαρο Μαξίμου είναι απολύτως σύμφωνο με μια τέτοια επιλογή.

Βέβαια πληροφορίες του HealthReport.gr λένε πως ο κ.Μπερσίμης δεν έχει αποδεχθεί ακόμη την πρόταση της κυβέρνησης, καθώς ζήτησε λίγες ημέρες για να το σκεφτεί.

Τόσο οι σπουδές του όσο και η ευρύτερη ενασχόλησή του, φαίνεται πως ταιριάζουν γάντι με τα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ αλλά και τη θεωρία των παιγνίων, καθώς τόσο το διδακτορικό του όσο και οι μεταπτυχιακές του σπουδές είναι εστιασμένες στη στατιστική και τη θεωρία των αριθμών.

Ο Σωτήρης Μπερσίμης θεωρείται από τους νέους επιστήμονες με πολλές περγαμηνές, καθώς έχει υψηλής ποιότητας σπουδές ενώ διδάσκει τόσο στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς όσο και στο Χαροκόπειο.

Έχει πραγματοποιήσει πολλές έρευνες ενώ έχει και πολλές επιστημονικές δημοσιεύσεις στο βιογραφικό του.

Ωστόσο πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως σε περίπτωση που ο 40αρης Σωτήρης Μπερσίμης αρνηθεί να αναλάβει τη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός Υγείας έχει ήδη έτοιμη λίστα και προτίθεται να καλέσει τα επόμενα πρόσωπα που προέρχονται από την αγορά οικονομικών και υγείας για να αναλάβουν.

Πάντως επειδή ο νόμος που έχει ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση για την αλλαγή του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, προβλέπει προκήρυξη της θέσης και προσδιορισμό των κριτηρίων με υπουργική απόφαση, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτίθεται να μεταθέσει την εφαρμογή του νόμου για το Φθινόπωρο ώστε να ξεπεραστεί το εμπόδιο και να διοριστεί νέο πρόσωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου