Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Ανεμοδουρά στηρίζει Κατρούγκαλο


Στο πλευρό του Αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης τάσσεται η πρώην Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά (ΙΣΠ), υποστηρίζοντας πως έπραξε τα δέοντα όταν ανέλαβε ευρωβουλευτής. Ο στόχος της επίθεσης στο πρόσωπο του κ. Κατρούγκαλου είναι διαφορετικός εκτιμά, μιλώντας στο Virus, η γιατρός.

Μια επιστολή, με την οποία στηρίζει τον Γιώργο Κατρούγκαλο, εξέδωσε η Βαρβάρα Ανεμοδουρά. Ο Αναπληρωτής Υπουργός είχε αναλάβει, το Φλεβάρη του 2014, σε συνεργασία με διαφορετικό δικηγορικό γραφείο στον Πειραιά υποθέσεις ιατρών του ΕΟΠΥΥ από την περιοχή, που είχαν απολυθεί από την ΠΦΥ, με το νόμο για το ΠΕΔΥ.

Όπως εξηγεί στο Virus η γιατρός και πρώην πρόεδρος του ΙΣΠ ο κ. Κατρούγκαλος αποσύρθηκε πλήρως από την υπόθεση και τερμάτισε τη συνεργασία με τους δικηγόρους του Πειραιά αμέσως μόλις ορκίστηκε Ευρωβουλευτής.

Επιπλέον, η αμοιβή ήταν πενιχρή και μάλλον συμβολική, αφού αφορούσε μόνο σε κάποια παράβολα, ενώ εκτός υπόθεσης τέθηκε και κάθε συνεργάτης του.

«Οι κατηγορίες προς τον κ. Κατρούγκαλο επιδιώκουν μόνο και μόνο να σταματήσει η αποκατάσταση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ», υποστηρίζει η κ. Αναμοδουρά, μιλώντας στο Virus.

Η Επιστολή (δημοσιεύθηκε στο Magdasblog):

Ο κ. Κατρούγκαλος όσο ήταν καθηγητής και δικηγόρος, είχε αναλάβει τον Φεβρουάριο του 2014 τις υποθέσεις ιατρών του ΕΟΠΥΥ του Πειραιά που απολύθηκαν με τον μνημονιακό νόμο που αφορούσε την ΠΦΥ-ΠΕΔΥ, το νόμο Γεωργιάδη δηλαδή, ζητώντας- διεκδικώντας την επαναφορά στο εργασιακό καθεστώς που υπηρετούσαν επί 15, 20 και 30 χρόνια πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα με αυτόν τον Μνημονιακό Νόμο.

Για το λόγο αυτό ο κ Κατρούγκαλος συνεργάσθηκε με το δικηγορικό γραφείο της κ Βοργιά που διατηρεί γραφείο στο Πειραιά, διαφορετικό από τον κ Κατρούγκαλο, σημειωτέον, ότι και άλλα δικηγορικά γραφεία είχαν αναλάβει ομάδες Ιατρών.

Όταν ο κ Κατρούγκαλος ορκίσθηκε ευρωβουλευτής σταμάτησε αμέσως την συνεργασία του με τους Ιατρούς και δεν μετείχε ούτε σε δικόγραφα ούτε σε ακροατήρια των υποθέσεων αυτών.

Η αμοιβή του δε ήταν πενιχρότατη -συμβολική και περιελάμβανε μόνο τις προεισπράξεις (παράβολα) ούτε είχε συνομολογηθεί καμιά άλλη αμοιβή ούτε είχε υπογραφεί κανένα εργολαβικό συμβόλαιο.

Από την ορκωμοσία του ως ευρωβουλευτής ούτε ο ίδιος ούτε άλλος από το γραφείο του συνεργάτης του ασχολήθηκε με την υπόθεση. Συνεχίσαμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε την δικαίωσή μας συνεργαζόμενοι με την κ Βοργιά και άλλα δικηγορικά γραφεία.

Αυτή είναι η αλήθεια και θεωρώ ότι έχω υποχρέωση να την πω και να δηλώσω ότι όλα τα περί αντιθέτου που ειπώθηκαν και γράφτηκαν είναι ψευδή και ίσως αποσκοπούν στην ακύρωση της αποκατάστασης των αδικιών που δημιούργησε το μνημόνιο και έφερε σε απόγνωση ομάδες εργαζομένων, μη διστάζοντας να διασύρουν προσωπικότητες αδιάφθορες και ακέραιες, όπως αυτή του καθηγητή κ Κατρούγκαλου.

Με εκτίμηση
Ιατρός Ανεμοδουρά Βαρβάρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου