Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Υπέρβαση 300 εκατομ. ευρώ στα φάρμακα υψηλού κόστους

Στα 700 εκατ. από 400 εκατ. ευρώ έκλεισε η δαπάνη για τα φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ), σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή. Σε δηλώσεις του - στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm – ο υπουργός Υγείας άφησε ανοιχτή το ενδεχόμενο για «χαράτσι» στην φαρμακοβιομηχανία με την επιβολή ενός αυστηρότερου rebate για τα ΦΥΚ.

Παράλληλα ανακοίνωσε νέο θεσμικό πλαίσιο για το φάρμακο και άμεσα υπουργική απόφαση για τις κλινικές μελέτες. Όπως είπε, ήδη έχει ζητήσει την γνώμη των πολιτικών κομμάτων, πανεπιστήμια και όσους εμπλέκονται ώστε να υπάρξει «ένα πλαίσιο σταθερό 1 δις επενδύσεις στην έρευνα σε κλινικές μελέτες». Και πρόσθεσε ότι, έτσι θα υπάρξει εξοικονόμηση χρημάτων αφού «στα νοσοκομεία θα γίνεται η έρευνα άρα εκεί που θα γίνεται η έρευνα δεν θα χρησιμοποιούνται φάρμακα από εμάς αλλά θα χρησιμοποιούνται φάρμακα από τις εταιρείες που θα κάνουν την έρευνα άρα δεν θα έχει κόστος η Ελλάδα». 

Προσλήψεις

Αναφορικά με τις προσλήψεις ο κ. Κουρουμπλής κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις λέγοντας ότι «η κυβέρνηση τον περσινό χρόνο ενέκρινε 1095 θέσεις νοσηλευτών και γιατρών. Εγκρίθηκε στον προϋπολογισμό του 2014. Οι θέσεις δεν προκηρύχθηκαν ποτέ και ερωτώ γιατί; Να μου απαντήσουν, έχουν υποχρέωση». 

πηγή: Healthview

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου