Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

ΠΦΣ: Έκτακτη ΓΣ με το φλέγον θέμα ωραρίου, περιμένουμε από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση προχωρούν οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας το Σάββατο 28 Μαρτίου προκειμένου να συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο και κυρίως το φλέγον θέμα του ωραρίου λειτουργίας και το χάος που έχει δημιουργηθεί με άμεσο τον κίνδυνο κατάργησης της εφημεριών.

Το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου έχει συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων από ολόκληρη την χώρα με κεντρικό θέμα την ρύθμιση της λειτουργίας των φαρμακείων με την...

... κατάργηση του θεσμού του διευρυμένου ωραρίου (νόμος Λοβέρδου 3918/2011) και όλων των μνημονιακών διατάξεων πού έχουν απορρυθμίσει την αγορά του φαρμάκου.

Δεν μπορούν με το πρόσχημα των επενδύσεων, μερικές εκατοντάδες φαρμακείων να καταδικάζουν τις χιλιάδες των φαρμακοποιών, που από άκρο σε άκρο σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και στις γειτονιές, στηρίζουν καθημερινά τον ασθενή και τον ηλικιωμένο, τονίζουν οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών.

«Η υγεία πρέπει επιτέλους να σταματήσει να αποτελεί χρηματοοικονομικό μέγεθος», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, συμπληρώνοντας πως «με την χαώδη αυτή κατάσταση ουσιαστικά οι εφημερίες απαξιώνονται και καταργούνται, οι ώρες λειτουργίας επικεντρώνονται στις ώρες αγοραστικής αιχμής, ενώ το φαρμακείο της γειτονιάς αργοσβήνει μπροστά στα πολυκαταστήματα φαρμάκων και χιλιάδες φαρμακοποιοί οδηγούνται στη ανεργία και στην ανέχεια».

Οι φαρμακοποιοί υπενθυμίζουν την σαφή αναφορά του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ (Σεπτέμβριος 2014 ) όπου μεταξύ άλλων ρητά αναφέρεται πως «η αγορά των φαρμακείων δεν αποτελεί μια τυπική αγορά και δεν πρέπει να αφήνεται να ρυθμιστεί από τους κανόνες της αγοράς».

«Η λειτουργία των φαρμακείων πρέπει να μπει σε μια νέα βάση αναθεωρώντας όλους τους νόμους από το 2011 και μετά και θεσπίζοντας ένα ευέλικτο ωράριο ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, διασφαλίζοντας όμως μεγάλο αριθμό ανοικτών φαρμακείων, με μεγάλη διασπορά και αύξηση των εφημεριών», τονίζει ο κ. Λουράντος.

Βασικός γνώμονας του πλαισίου λειτουργίας πρέπει να είναι η άμεση και απρόσκοπτη προσβασιμότητα των ασθενών στο φάρμακο τους και για τον λόγο αυτό είναι ανάγκη να συνεχίσουν να υπάρχουν τα φαρμακεία της γειτονιάς. Η επένδυση στην υγεία είναι ο ίδιος ο ασφαλισμένος και όχι μόνον οι εντυπωσιακές εγκαταστάσεις.

«Χαιρετίζουμε τη στάση και τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Παν. Κουρουμπλή και του Γεν. Γραμματέα κ. Γιάννη Μπασκόζου που στηρίζουν πρώτα τον ασθενή και τον ασφαλισμένο και αναμένουμε από την Πολιτεία να υλοποιήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της προς τους φαρμακοποιούς και την κοινωνία», καταλήγει ο πρόεδρος του ΠΦΣ .

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου