Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ

Από την συνάντηση της ΠΟΣΙΠΥ με το Υπ. Υγείας κρατάμε κυρίως Δύο πράγματα.

1. Η πρόθεση του ΕΟΠΥΥ να φέρει νέες ασφαλιστικές τιμές (δηλαδή νέα μείωση τιμών επί του ήδη μειωμένου τιμολογίου του 1991)

2. Η εμπλοκή στο θέμα της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων του 2013 εργαστηρίων και Διαγνωστικών 

Ο κ. Κοντός είπε ότι το 40% των παρόχων δεν έχει προχωρήσει σε έλεγχο από τις ελεγκτικές εταιρείες και ότι αν δεν ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε ποσοστό τουλάχιστον 80% των παρόχων δεν θα πληρωθεί ΚΑΝΕΙΣ. Πιστεύουμε ότι σ’ αυτόν τον τομέα επικρατεί μία σύγχυση, ελπίζουμε όχι σκόπιμη. Οι δύο κατηγορίες παρόχων που εκ των πραγμάτων διαμορφώνονται πρέπει να αντιμετωπισθούν ανάλογα. 

Εκείνοι που τελείωσαν την διαδικασία ελέγχου να εκταμιεύσουν άμεσα τα ληξιπρόθεσμα που τους οφείλονται και εκείνοι που δεν έχουν υπογράψει σύμβαση να τους δοθεί μία τελευταία καταλυτική ημερομηνία και κατόπιν να προβλέπονται οι κυρώσεις που ο ΕΟΠΥΥ έχει επιβάλει ήδη. 

Σε καμιά όμως περίπτωση δεν δεχόμαστε την σημερινή ασάφεια του ΕΟΠΥΥ που καθυστερεί την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων ακόμα και στους σύννομους παρόχους . 

Να σημειωθεί ότι τα ληξιπρόθεσμα του 2013 έπρεπε ήδη να έχουν εξοφληθεί μέσα στο 2014.

Ο πρόεδρος

Θ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

1 σχόλιο:

  1. ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ???ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ ΑΣΥΣΤΟΛΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή