Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Κίνδυνος να σταματήσει η νοσηλεία στο εξωτερικό, εάν δεν πληρώσουμε τις προκαταβολές



HEALTH VIEW.GR

Στη συγκρότηση Ομάδας Εργασίας για την παροχή οδηγιών ως προς την εκκαθάριση των δαπανών νοσηλείας των ασφαλισμένων στο εξωτερικό που ανέρχονται σε τουλάχιστον 120 εκατ. ευρώ, προχώρησε ο ΕΟΠΥΥ. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν καθώς οι οφειλές της χώρας μας καθίστανται ληξιπρόθεσμες τον ερχόμενο Μάιο με κίνδυνο να σταματήσει η δυνατότητα νοσηλείας χωρίς την καταβολή προκαταβολής . 

Ήδη Ελβετία, Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία διεκδικούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από την Ελλάδα για Έλληνες ασφαλισμένους που έλαβαν περίθαλψη σε νοσοκομεία τους βάσει της διαδικασίας έγκρισης του ασφαλιστικού τους φορέα. Σύμφωνα πάντως με στελέχη του ΕΟΠΥΥ, αντίστοιχα ποσό ύψους 100 εκατ. ευρώ διεκδικεί η Ελλάδα από ασφαλιστικά ταμεία άλλων ευρωπαϊκών χωρών για νοσηλείες πολιτών τους. 

Ποιοι συμμετέχουν στην Ομάδα Εργασίας: 

1. ΜΠΑΘΡΕΛΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, κατ/ρίας – κλάδου ΠΕ Διοικ.-Οικονομικού,

Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ελέγχου και Εκκαθάρισης. 

2. ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, κατ/ρίας – κλάδου ΠΕ Διοικ.-Οικονομικού, Συντονιστής Περιφερειακών Δ/νσεων Δυτ.Αττικής, Δυτ.Αθήνας, Νότιας Αθήνας και Πειραιά.

3. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ, κατ/ρίας – κλάδου ΠΕ Διοικ.-Οικονομικού,

Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Συμβάσεων. 

4. ΡΗΓΑΤΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ, ιατρός ΩΡΛ, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Στρατηγικού

Σχεδιασμού

5. ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΑΡΕΤΗ, κατ/ρίας – κλάδου ΠΕ Διοικ.-Οικονομικού, Προϊσταμένη του Τμήματος Ελέγχου και Εκκαθάρισης Παραστατικών Δαπανών Περίθαλψης Εξωτερικού, της Δ/νσης Ελέγχου και Εκκαθάρισης. 

6. ΚΟΥΜΠΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ, κατ/ρίας – κλάδου ΠΕ Διοικ.-Οικονομικού, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διεθνών Ασφαλιστικών Σχέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου