Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ο νέος πρόεδρος του ΣΦΕΕ


Ο Πασχάλης Αποστολίδης αναλαμβάνει το τιμόνι του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ). 

Ομόφωνα εξελέγη στη θέση του προέδρου του ΣΦΕΕ, ο Πασχάλη Αποστολίδης, Διευθύνοντας Σύμβουλος της AbbVie, κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ.

Ο Πασχάλης Αποστολίδης έχει σπουδάσει Χημεία (BSc) και Οικονομική Γεωγραφία (B.A.), με μεταπτυχιακές σπουδές στη Φαρμακευτική Χημεία στον Καναδά (Grad. Diploma) και στη Γλακώβη (MSc ) - στo πανεπιστήμιο του StrathClyde- στο τμήμα Χημικών Μηχανικών. Μιλάει δύο γλώσσες, Αγγλικά και Γερμανικά. Είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά, τον Αλέξανδρο και τη Δάφνη.

Το 1986 ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στον κλάδο Διαγνωστικών της Abbott (Ελλάς ) στις πωλήσεις. Το 1990 μετακομίζει στα κεντρικά γραφεία Ευρώπης του κλάδου Διαγνωστικών στη Γερμανία αναλαμβάνοντας διάφορες θέσεις ευθύνης στα εμπορικά και τμήματα μάρκετινγκ ενώ κατά τη διετία 1996-1997 διετέλεσε Διευθυντής Marketingτου κλάδου Διαγνωστικών. Το 1997 μετακινήθηκε στον Φαρμακευτικό κλάδο στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Σικάγο, ως Εμπορικός Διευθυντής για την Ευρώπη. Από το 2001 μέχρι το 2012 κατείχε τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας AbbottLaboratoriesγια την Ελλάδα και Κύπρο. 

Από τον Ιανουάριο του 2013, ο Ακης Αποστολίδης είναι Διευθύνων Σύμβουλος της AbbVie για την Ελλάδα και Κύπρο, μιας νέας, βιοφαρμακευτικής εταιρείας που προήλθε από το διαχωρισμό της AbbottLaboratories σε δύο ανεξάρτητες εταιρείες και διατηρεί στο χαρτοφυλάκιό της καινοτόμα φάρμακα για σοβαρά και χρόνια νοσήματα.

Εκλέγεται στο Δ.Σ. του ΣΦΕΕ από το 2003, έχοντας διατελέσει ταμίας και αντιπρόεδρος για θέματα ΕΟΦ, τιμολόγησης και αποζημίωσης. Ειναι επίσης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής τoυ PhRMAInnovationForum (PIF), Πρόεδρος της Φαρμακευτικής Επιτροπής και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΑmChAM) καθώς και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δ.Σ. του σχολείου της ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ στην Αθήνα (ΑCS).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου