Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Κάλεσμα Αν.Ξανθού προς όλους τους φορείς Υγείας: «Ελάτε να διαμορφώσουμε την πολιτική Υγείας»! Τι λέει σε επιστολή του


Κάλεσμα Αν.Ξανθού προς όλους τους φορείς Υγείας: «Ελάτε να διαμορφώσουμε την πολιτική Υγείας»! Τι λέει σε επιστολή του

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - Health Report.gr

Ανοικτή …διακυβέρνηση με τη συμμετοχή και την άποψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Υγείας, επιχειρεί να εφαρμόσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Με επιστολή του προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες αλλά και τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας, ζητά να τοποθετηθούν και να εκφράσουν τις απόψεις τους για διάφορα θέματα του τομέα της Υγείας που είναι προς αλλαγή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στην επιστολή του αναφέρει πως το υπουργείο Υγείας στηρίζει την ενεργό συμμετοχή των φορέων στη διαμόρφωση της πολιτικής, ενώ διαβεβαιώνει πως κάθε φορά που θα προκύπτει ένα θέμα, θα αναρτάται στην ιστοσελίδα της ανοικτής διακυβέρνησης και θα υπάρχει σχετική ενημέρωση.


Ως πρώτο θέμα της δημόσιας συζήτησης και της από κοινού αναδιοργάνωσης της νέας πολιτικής, ο Ανδρέας Ξανθός θέτει το ζήτημα της δημόσιας περίθαλψης.

Με άλλα λόγια οι αλλαγές που θα γίνουν στα νοσοκομεία θα προέρχονται και μέσα από τις απόψεις διαφόρων φορέων οι οποίοι θα μπορούν να συνδράμουν καταθέτοντας τις θέσεις τους στο opengov.gr.

Ο Ανδρέας Ξανθός άλλωστε δεσμεύεται ότι οι προτάσεις που θα κατατεθούν θα ληφθούν υπ όψιν στη διαμόρφωση της νέας πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου