Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Παράταση υποβολής αιτήσεων για επικουρικό προσωπικό


Αποτέλεσμα εικόνας για ΥΥΚΑ

Συντάκτης: Βασιλική Αγγουρίδη
Virus

Στην παράταση υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη και τοποθέτηση του λοιπού επικουρικού προσωπικού, πλην ιατρών, προχώρησε η Αριστοτέλους, αντιλαμβάνοντας την κρισιμότητα των στιγμών και προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Οι αιτήσεις για την πρόσληψη και τοποθέτηση του Λοιπού Επικουρικού Προσωπικού, πλην Ιατρών υποβάλλονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή loipoepikouriko.moh.gov.gr , μέχρι την Κυριακή 5/8/2018 και ώρα 24:00.


«Σύμφωνα με τη νέα εφαρμογή, οι δημόσιοι Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Φ.Π.Υ.Υ.) που εποπτεύονται από τις Δ.Υ.Πε. (Νοσοκομεία και Φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας), οι Δ.Υ.Πε, το Ε.Κ.Α.Β, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ, ο Ε.Ο.Φ, το Ε.Κ.Ε.Α, το Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Γ. Παπαγεωργίου», η Α.Ε.Μ.Υ για το Νοσοκομείο της Θήρας και τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, μπορούν να προσλαμβάνουν επικουρικό προσωπικό όλων των κατηγοριών και κλάδων για την κάλυψη των επιτακτικών τους αναγκών, ανεξάρτητα από την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων», σημειώνει το Υπουργείο Υγείας. Η εφαρμογή παρέχει και αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία καταχώρισης της αίτησης.

Όπως διευκρινίζετα, στη συνέχεια θα καταρτιστούν και θα αναρτηθούν άμεσα οι ηλεκτρονικοί κατάλογοι ανά Δ.Υ.Πε και θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, ώστε να υποβληθούν από τους φορείς αιτήματα έγκρισης πρόσληψης λοιπού προσωπικού, συνοδευόμενα από τις αντίστοιχές πιστώσεις. «Όταν ένα αίτημα εγκριθεί, η αρμόδια Δ.Υ.Πε πρέπει να απορροφήσει και να τοποθετήσει το εγκεκριμένο προσωπικό κατά σειρά προτίμησης από τους ηλεκτρονικούς καταλόγους που διαθέτει», σημειώνεται.

«Με τη διαδικασία αυτή, το ΕΣΥ αποκτά για πρώτη φορά έναν αξιόπιστο και διαφανή μηχανισμό έγκαιρης κάλυψης αναγκών σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, διασφαλίζοντας έτσι την επαρκή στελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας όλης της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση.

2 σχόλια:

  1. Όλοι.....δέρνονται να δουλέψουν για το υπουργείο βλέπω !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συριζογατάκια όσες προκυρήξεις και να κάνετε, όσες παρατάσεις και να δώσετε οι θέσεις θα σας μένουν στα χέρια με τέτοιους μισθούς και προυποθέσεις, κόψτε τους μισθούς σας ή το λαιμό σας να βρείτε λεφτά να πληρώνετε άμα θέλετε να έχετε υποψήφιους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή