Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Ο μήνας τελειώνει και ακόμα να δούμε Υπουργικές Αποφάσεις για τα αναδρομικά…



Από Iatropedia 

Δεν περιμένουν μόνο οι γιατροί του ΕΣΥ τα περίφημα αναδρομικά των ετών 2014-2016 αλλά και οι πανεπιστημιακοί και οι ένστολοι. Νέες πληροφορίες του Iatropedia αναφέρουν ότι οι πολυαναμενόμενες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ) που θα λύσουν τα χέρια στους λογιστές των νοσοκομείων ώστε να υπολογίσουν πόσα θα πάρει κάθε γιατρός, θα βγουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Το ίδιο είχε πληροφορηθεί το iatropedia και την περασμένη εβδομάδα, και μάλιστα από πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Αλλά δεν έγινε τίποτα και η αγωνία κορυφώνεται ειδικά για τους γιατρούς που υπηρετούν σε μεγάλα, πολυπληθή νοσοκομεία της πρωτεύουσας όπου οι λογιστές χρειάζονται εβδομάδες για να βγάλουν ...άκρη!

Πάντως, η δέσμευση της κυβέρνησης είναι ότι τα αναλογούντα ποσά θα δοθούν στον καθένα από τους νοσοκομειακούς γιατρούς, τους εν ενεργεία, τους ειδικευόμενους και τους συνταξιούχους (αρκεί να εργάζονταν το διάστημα 2014-1016) μέχρι το τέλος του έτους. Και δεδομένου ότι η τελευταία "μέρα" του έτους για το Δημόσιο είναι η 27η Δεκεμβρίου, καλό είναι να λάβουν υπόψη ότι έχουμε μπροστά μας μόλις 1 μήνα με 20 περίπου εργάσιμες ημέρες!

Τι λένε από την ΕΙΝΑΠ

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, είπε χθες μιλώντας στο Iatropedia ότι "περιμένουμε τις Υπουργικές Αποφάσεις οπωσδήποτε μέσα σε αυτήν την εβδομάδα διότι είναι ξεκάθαρο σε εμάς που εργαζόμαστε σε μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αθήνας ότι δεν προλαβαίνουν να πληρώσουν τον κόσμο πριν από τις γιορτές αν δεν έχουν μπροστά τους τουλάχιστον 15 εργάσιμες ημέρες...".

1 σχόλιο:

  1. Θυμάστε τι σας έλεγα;
    Ότι θα πάρετε τα ...φρύδια του Πολάκη;
    Εδώ είμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή