Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

20 νέα ασθενοφόρα στη δυτική ΕλλάδαΘα αγοραστούν με κοινοτικά κονδύλια και θα καλύψουν τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας στη δυτική χώρα.

Την προμήθεια 20 τετρακίνητων ασθενοφόρων δρομολογεί το υπουργείο Υγείας, για την κάλυψη των αναγκών που έχουν προκύψει στα Κέντρα Υγείας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων και Ηπείρου.

Οnmed.gr

Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι περίπου 1,6 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να καλυφθεί από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοποννήσου 2014-2020».

Η ανανέωση του στόλου των ασθενοφόρων στη δυτική Ελλάδα κρίθηκε απαραίτητη, διότι τα οχήματα που σήμερα εξυπηρετούν τους ασθενείς είναι προς... απόσυρση!

Τα περισσότερα από τα 31 ασθενοφόρα που διατίθενται σήμερα στις περιοχές αυτές είναι άνω των 10 ετών, ενώ η μέση ηλικία των οχημάτων φτάνει τα 18 χρόνια. Κατά μέσο όρο έχουν διανύσει 650.000 χιλιόμετρα έκαστο!

Τα απαρχαιωμένα οχήματα παρουσιάζουν συχνά βλάβες και τις περισσότερες φορές είτε αργούν να επισκευαστούν (λόγω έλλειψης ανταλλακτικών) είτε δεν επισκευάζονται καθόλου. Έτσι, ολόκληρες περιοχές μένουν χωρίς ασθενοφόρο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που καταγγέλλονται μεταφορές ασθενών στις... καρότσες αγροτικών οχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου