Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Συνέντευξη Οικονόμου - Φωτήλα για το πρόγραμμα Υγείας της Ν.Δ.

Τα γραφεία της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Αχαΐας επισκέφτηκε το πρωί του Σαββάτου ο Τομεάρχης Υγείας-βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή την παρουσίαση του προγράμματος της παράταξης για την Υγεία, το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο ξενοδοχείο «Αστήρ» στην Πάτρα.

pelop.gr

Τον Βασίλη Οικονόμου συνόδευε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας και βουλευτής Αχαϊας της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσων Φωτήλας, ενώ το «παρών» έδωσαν και ο Αχαιός βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης, η υποψήφια Ευρωβουλευτής, Κλαίρη Σαραντάκου, μέλη της ΝΟΔΕ, πολιτευτές και στελέχη της παράταξης.


Τον λόγο πρώτος πήρε ο Ιάσων Φωτήλας, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Εδώ και 2,5 περίπου χρόνια που ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης με τίμησε και μου εμπιστεύτηκε την θέση του Αναπληρωτή Τομέαρχη Υγείας, έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με τον Βασίλη Οικονόμου, τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια γιατί με έβαλε στο κλίμα των προβλημάτων του χώρου. Εχουμε γυρίσει όλη την Ελλάδα και θα συνεχίσουμε τις συναντήσεις μας και το επόμενο διάστημα. Εχουμε επισκεφτεί 90 δημόσια νοσοκομεία και ιδιωτικές δομές υγείας και συνομιλούμε με όλους τους ανθρώπους του χώρου για όλα τα ζητήματα που τους αφορούν. Αυτό το κάνουμε για δυο βασικούς λόγους. Καταρχήν για συμβολικούς λόγους, προκειμένου να αναδείξουμε την σημασία και τη δυναμική που έχει ο τομέας της Υγείας για τη Νέα Δημοκρατία και ακολούθως και για πρακτικούς, για να δούμε ποια ακριβώς προβλήματα υπάρχουν και ποιες λύσεις μπορούν να δοθούν σε αυτά.


Το δεύτερο στάδιο των κινήσεών μας αφορά την παρουσίαση του προγράμματος της παράταξης για την Υγεία, σε όλους τους εμπλεκόμενους. Και το τρίτο στάδιο έχει να κάνει με την άμεση εφαρμογή του εν λόγω σχεδίου, το οποίο πρόκειται να φέρει επανάσταση και τα πάνω-κάτω στη Δημόσια Υγεία».

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ανδρέας Κατσανιώτης, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα, που δίνει προτεραιότητα στο κομμάτι της Υγείας. Ο Βασίλης Οικονόμου δημιούργησε μια μεγάλη ομάδων ανθρώπων που γνωρίζουν καλά τα ζητήματα που αφορούν τον χώρο και κάνουν εξαιρετική δουλειά. Κλιμάκια του Τομέα Υγείας περιοδεύουν παντού ανά την Ελλάδα και είμαι σίγουρος ότι η εφαρμογή του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας θα έχει πολλαπλά οφέλη για όλους τους Ελληνες».

Στις τοποθετήσεις του, ο Βασίλης Οικονόμου ανέφερε τα εξής: «Τα προβλήματα στην Υγεία είναι πάρα πολλά. Οι οικογενειακοί γιατροί είναι ανύπαρκτοι, ενώ έχουμε να αντιμετωπίσουμε διαλυμένα Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία που δοκιμάζονται. Η αλήθεια είναι ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας κρατιέται ακόμη όρθιο χάρη στο φιλότιμο και τις ηρωικές προσπάθειες κάποιων ανθρώπων που καθημερινά δίνουν μάχες κάτω από αντίξοες συνθήκες και χωρίς στηρίγματα. Η συγκεκριμένη κυβέρνηση αποτελεί τον καλύτερο σπόνσορα της ιδιωτικής δαπάνης για την Υγεία. Οι Ελληνες οδηγούνται από τους κρατιστές του ΣΥΡΙΖΑ στον ιδιωτικό γιατρό. Ζούμε όλοι μας παθογένειες που δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν άλλο.

Εμείς δίνουμε έμφαση στις προληπτικές εξετάσεις για όλον τον πληθυσμό και στην σύπραξη του Δημόσιου με τον Ιδιωτικό τομέα. Ολα αυτά που προτείνουμε είναι αυτονόητα, δεν είναι επαναστατικά.

Στόχος μας είναι μέσα στα επόμενα χρόνια να μειώσουμε τον καρκίνο στο 1/3 μέσω προγραμμάτων πρόληψης. Οι παθογένειες του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τόσο θέμα προσώπων, όσο πολιτικών. Οταν έχεις απέναντί σου τον Πολάκη είναι σαν να κλέβεις Εκκλησία. Ο Ξανθός είναι πιο γλυκανάλατος. Ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί πρώτα από όλα στο ίδιο το Κοινοβούλιο. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν λιγότεροι από 1000 γιατροί για 1.000.000 κόσμο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η τελευταία Σοβιετική Δημοκρατία της Ευρώπης. Αυτή είναι η Αριστερά; Να ενημερώσω επίσης ότι δεν θα συνεχιστεί το πρόγραμμα των ΤΟΜΥ. Δεν θα δημιουργηθούν άλλες ΤΟΜΥ και όσες ήδη υπάρχουν θα ενσωματωθούν στα Κέντρα Υγείας».
Οι τοποθετήσεις ολοκληρώθηκαν με τις εξής αναφορές του Ιάσωνα Φωτήλα: «Στόχος του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας είναι ο Ελληνας να έχει την καλύτερη δυνατή παροχή στην Υγεία στην καλύτερη δυνατή τιμή. Και τα χρήματα που περισσεύουν, θα επιστρέφουν στην Υγεία. Είμαστε η πρώτη χώρα στον δυτικό κόσμο στις δαπάνες για νοσηλεία και η τελευταία στην πρόληψη. Και κάτι ακόμη: Επί κυβέρνησης Μητσοτάκη θα υπάρχει και η λογοδοσία. Στο τέλος της ημέρας όλοι όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης θα αναφέρουν το έργο τους, θα λογοδοτούν. Στόχος μας, τέλος, είναι η αύξηση του ιατρικού τουρισμού. Ενδεικτικά αναφέρω ότι η Κροατία έχει εισπράξει 12 δις από τον ιατρικό τουρισμό. Αυτό πρέπει να γίνει και στην χώρα μας».

Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και ενώ είχε τον λόγο ο Ανδρέας Κατσανιώτης, σημειώθηκε ισχυρή σεισμική δόνηση (μεγέθους 5,2 Ρίχτερ στην θαλάσσια περιοχή 20χλμ. βορειοανατολικά του Αιγίου με επίκεντρο κοντά στην Ιτέα). Οι παρεβρισκόμενοι διατήρησαν την ψυχραιμία τους, ενώ πολλοί ανέφεραν ότι ήταν ένας καλός οιωνός για ότι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Υγεία θα προκαλέσει σεισμό στο Πανελλήνιο!

3 σχόλια:

  1. Ανάμεσα στις ατέλειωτες ......μπούρδες κρατάω το μόνο σοβαρό: κτηνιατρικες γυφΤΟΜΥ...... τέλος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. AΠΕΡΓΙΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΜΥ ΚΑΙ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΙ.ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΕ ΑΥΤΟ.

      Διαγραφή
    2. Πολύ θα ήθελες συριζορουφιανακο 9.09 αλλά οι ανειδίκευτοι καυκάσιος γέροντες σας θα βρεθούν στον δρόμο έτσι και αλλιώς! Απεργίες από αυτούς που δεν δουλεύουν στις γυφΤΟΜΥ δεν έχουν ελπίδα! Καλή επιστροφή στο..... 3%!

      Διαγραφή