Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Χωρίς ακτινολογικό μηχάνημα το Κέντρο Υγείας Πατρών



Από Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Χωρίς ακτινολογικό μηχάνημα παραμένει εδώ και 1,5 μήνα το Κέντρο Υγείας Αγίου Αλεξίου στην Πάτρα, με αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

Το θέμα έφεραν στη Βουλή με επίκαιρη ερώτησή τους οι βουλευτές του Τομέα Υγείας της Ν.Δ. κ.κ. Ιάσονας Φωτήλας και Βασίλης Οικονόμου. Οι βουλευτές καταλογίζουν "συνεχή και έκδηλη αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας" να αφήνει χωρίς ακτινολογικό μηχάνημα, μια ολόκληρη περιοχή.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το εξής:

Παρά τις συνεχείς επισημάνσεις μας μέσω ερωτήσεων για το Κέντρο Υγείας του Αγίου Αλεξίου, το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει να αδιαφορεί αφού ούτε στις ερωτήσεις απαντά ούτε έχει προβεί σε ενέργειες για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας.

Εδώ και 1,5 μήνα το Κέντρο Υγείας του Αγίου Αλεξίου λειτουργεί πλέον και χωρίς ακτινολογικό ιατρικό μηχάνημα. Παρά την επιτυχή αναζήτηση ακτινολογικού μηχανήματος, δεν υπήρξε καμία περεταίρω εξέλιξη, με αποτέλεσμα όσοι ασφαλισμένοι χρειάζονται ιατρικές εξετάσεις να μην μπορούν να τις κάνουν στο Κ.Υ Αγίου Αλεξίου.

Το αποτέλεσμα είναι οι ασφαλισμένοι να υποχρεούνται ή να μεταβαίνουν στο νοσοκομείο του Ρίου για να κάνουν τις ακτινογραφίες τους και να περιμένουν μήνες προκειμένου να εξεταστούν ή να πληρώνουν τις εξετάσεις από την τσέπη τους.

Επειδή η Πολιτεία οφείλει να προσφέρει δημόσιο σύστημα υγείας σε όλους της πολίτες της, χωρίς να τους υποβάλλει σε ταλαιπωρία και χωρίς να τους αναγκάζει να πληρώνουν από την τσέπη τους

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Αληθεύει ότι βρέθηκε διαθέσιμο μηχάνημα προς χρήση, το οποίο εν τέλει δεν αξιοποιήθηκε προς εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων που μεταβαίνουν στο Κέντρο Υγείας Αγίου Αλεξίου ώστε να κάνουν τις ακτινογραφίες τους; Για ποιο λόγο;
Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για τις εύρυθμη λειτουργία του Κ.Υ. Αγίου Αλεξίου σύμφωνα με όσα σας έχουν ερωτηθεί στις ανωτέρω ερωτήσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου