Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

ΕΙΝΑΠ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά



Στάση εργασίας, από τη 1μμ. έως και τη λήξη της βάρδιας, και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 2.30μμ., προκήρυξε εκτάκτως για σήμερα, Τετάρτη, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).

Onmed.gr

Αφορμή είναι η συνάντηση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) με τον υπουργό Υγείας για το «μείζον θέμα» της τροπολογίας των πανελλαδικών εξετάσεων.

«Εκφράζουμε ομόφωνα την πλήρη αντίθεσή μας στην πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση περί εξετάσεων και βαθμό στον τίτλο ιατρικής ειδικότητας και απαιτούμε την κατάργησή του», αναφέρει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν εκφράσει ομόφωνα την πλήρη αντίθεσή τους στη πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση περί εξετάσεων και βαθμό στον τίτλο ιατρικής ειδικότητας απαιτούν την κατάργησή του, ενώ προειδοποιούν για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Ο νόμος προβλέπει ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου ιατρικής ειδικότητας θα γίνονται τέσσερις φορές τον χρόνο στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, όπου θα υπάρχουν τα αντίστοιχα εξεταστικά κέντρα. Η εξεταστική επιτροπή θα έχει μονοετή θητεία και θα αποτελείται από ένα μέλος ΔΕΠ και τον αναπληρωτή του και δύο συντονιστές διευθυντές ΕΣΥ της ειδικότητας στην οποία θα καλούνται να εξεταστούν οι υποψήφιοι και απασχολούμενοι σε νοσοκομείο που δίνει μερικώς ή πλήρως την ειδικότητα.

Το νέο σύστημα που θα εφαρμοστεί από τον επόμενο χρόνο ορίζει ότι οι υποψήφιοι για την ειδικότητα γιατροί θα κατανέμονται στις δυο περιοχές ανάλογα με το νοσοκομείο όπου ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους. Ειδικότερα, οι γιατροί από τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά θα εξετάζονται στην Αττική, ενώ οι γιατροί από τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα εξετάζονται στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου