Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Bloomberg: Δεν προκύπτει δωροδοκία της Novartis σε αξιωματούχους

Δεν προκύπτουν στοιχεία για δωροδοκία σε Έλληνες αξιωματούχους από την εσωτερική έρευνα της Novartis, όπως επισημαίνει σε σχετικό δημοσίευμα το Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο η πολύκροτη υπόθεση επιστρέφει στο προσκήνιο εξαιτίας των επερχόμενων εκλογών.

Health pharma.gr

Σύμφωνα με το δημοσίευμα για τη Novartis, οι ελληνικές αρχές ερευνούν αναφορές για δωροδοκία από την εταιρεία σε μια πολύκροτη υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται δυο πρώην πρωθυπουργοί και ο κοινοτικός επίτροπος. Οι ΗΠΑ, σημειώνει κάνουν ανάλογη έρευνα.

Ωστόσο, το Bloomberg αναφέρει ότι η εταιρεία ανακοίνωσε πως η εσωτερική έρευνα που έκανε η ίδια, δεν εντόπισε κανένα στοιχείο για δωροδοκία σε Έλληνες κρατικούς αξιωματούχους.

«Η Novartis δεν είχε προνομιακή τιμολόγηση από το ελληνικό κράτος και μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε εντοπίσει “ανορθόδοξες πληρωμές” σε κυβερνητικούς αξιωματούχους» όπως τονίζει εκπρόσωπος της εταιρείας σε ηλεκτρονική δήλωση μέσω e-mail.

«Η έρευνα στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως κι αυτή της Novartis», αναφέρει επίσης το Bloomberg σημειώνοντας πως λεπτομέρειες για την υπόθεση, που δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2017, «έρχονται ξανά στην επιφάνεια καθώς η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και η αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα προετοιμάζονται για τις πρώτες εκλογές από το τέλος του προγράμματος διάσωσης τον περασμένο Αύγουστο».
Για φιάσκο κάνει λόγο η ΝΔ

«Μετά την υπόθεση της Novartis που από “μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους” εξελίσσεται στο μεγαλύτερο φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση, επιχείρησε σήμερα να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για το rebate στα φάρμακα». Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σχολιάζοντας το δημοσίευμα του Bloomberg σχετικά με την έρευνα της Novartis.

«Όλως τυχαίως, το Bloomberg είχε δημοσιοποιήσει λίγο νωρίτερα την έρευνα της Novartis από την οποία δεν προκύπτει κανένα απολύτως στοιχείο για χρηματισμό πολιτικών προσώπων. Να είναι άραγε fake news και αυτό το δημοσίευμα;» προσθέτει η ΝΔ και καταλήγει:

«Η κυβέρνηση αντί να παριστάνει τον κατήγορο, οφείλει να απαντήσει επιτέλους γιατί μόλις πριν από λίγες μέρες κατέθεσε τροπολογία που χαρίζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στις φαρμακοβιομηχανίες και αυξάνει τις τιμές των φαρμάκων για τους πολίτες».

1 σχόλιο:

  1. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα......δηλαδή η Novartis λέει ότι δεν δωροδόκησε κανέναν! Πολύ......πρωτότυπο,έτσι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή