Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Η ΔΗ.ΠΑ.Κ για απόσυρση βαθμολόγησης: «Αφού δεν έμαθαν να μας σέβονται, θα μάθουν να μας φοβούνται»

Από Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

"Δεν μας αρκεί. Πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά. Αφού δεν έμαθαν να μας σέβονται, θα μάθουν να μας φοβούνται", λέει η παράταξη της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης (ΔΗΠΑΚ) των νοσοκομειακών γιατρών.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Υπ. Υγείας για υπαναχώρηση στο θέμα της βαθμολόγησης για την απόκτηση του τίτλου ιατρικής ειδικότητας, η παράταξη της ΔΗ.ΠΑ.Κ. αποκαλύπτει ταυτόχρονα και το παρασκήνιο των διεργασιών κατά τη συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και εκπροσώπων των νοσοκομειακών γιατρών:

"Έγινε μια θυελλώδης συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας με ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ όπου εκτοξεύτηκαν ακόμα και χυδαίες ύβρεις ενάντια στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ και από τους δύο υπουργούς. Οι ύβρεις απέδειξαν την απουσία επιχειρημάτων απ’ την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας. Ήταν ύβρεις ενάντια στη νέα γενιά των γιατρών.

Οι έντονες και δίκαιες αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών είχαν και άμεσο πρακτικό αποτέλεσμα. Η προσωρινή υπαναχώρηση των υπουργών στο βαθμό τίτλου ειδικότητας και η δέσμευση ότι θα επανεξετάσει το θέμα νομοθετικά, είναι μία μικρή νίκη".

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή ανακοίνωση από το Υπ. Υγείας ότι: «στις προσεχείς πανελλαδικές εξετάσεις που προγραμματίζεται να ξεκινήσουν από το 2ο εξάμηνο του 2019 δεν θα υπάρξει βαθμός στον τίτλο ειδικότητας», οι γιατροί της ΔΗ.ΠΑ.Κ λένε:

"Φυσικά η όλη τοποθέτηση του υπουργείου δεν απαντά στο μείζον θέμα της εκπαίδευσης και της ανεργίας των νέων γιατρών, ούτε στο brain drain που συνεχίζεται αμείωτο. Απαντά όμως στην ηττοπάθεια και στο μόνιμο σλόγκαν των συστημικών δυνάμεων, ότι οι αγώνες δεν έχουν αποτέλεσμα. Κρατάμε αυτή τη μικρή νίκη".

Τα προβλήματα παραμένουν και είναι πολλά και μεγάλα, λένε οι νοσοκομειακοί γιατροί:
Ουσιαστική εκπαίδευση σύμφωνα με το πλαίσιο της ομοσπονδίας.
Προσλήψεις μόνιμων επιμελητών και μονιμοποίηση των επικουρικών.
Αναπλήρωση όλων των απωλειών σε μισθούς και δώρα.

Ο αγώνας συνεχίζεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου