Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Έρχεται η νέα προκήρυξη για τις ΤΟΜΥ τον επόμενο μήνα! Τι ανακοίνωσε το υπ.Υγείας

Δήμητρα Ευθυμιάδου 22 Μαρτίου 2019

Τον επόμενο μήνα αναμένεται να βγει στον αέρα η νέα προκήρυξη για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) σύμφωνα με τον αν.Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ.Βαρδαρός μιλώντας στο “Open TV”, τον επόμενο μήνα θα γίνει η προκήρυξη ώστε να προσληφθούν κι άλλοι γιατροί και να μπορέσουν να λειτουργήσουν επιπλέον ΤΟΜΥ στη χώρα. Δείτε ΕΔΩ τι σχεδιάζεται για τον αριθμό των προσλήψεων: «Πόσες προσλήψεις θα γίνουν τελικά στις ΤΟΜΥ; Όλα τα στοιχεία»

Ήδη λειτουργούν 120 Μονάδες σε όλη τη χώρα, ενώ έχουν γίνει πάνω από 1 εκατ. επισκέψεις, όπως τουλάχιστον καταγράφει το υπουργείο Υγείας.
Η νέα προκήρυξη πάντως η οποία αναμενόταν από τις αρχές του χρόνου ενώ ήδη είμαστε κοντά στο τέλος Μαρτίου, πρόκειται να αφορά τόσο γιατρούς όσο και βοηθητικό προσωπικό.

Άλλωστε στόχος της κυβέρνησης είναι να πετύχει το εγχείρημα των ΤΟΜΥ, μετά και τη φημολογία ότι από την Ευρώπη, από την οποία και χρηματοδοτούνται τα προγράμματα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, υπήρχαν έντονες γκρίνιες για τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

Βέβαια η επιχειρηματολογία του υπουργείου Υγείας αναφέρει ότι το εγχείρημα των ΤΟΜΥ έχει πετύχει και ήδη έχουν εξοικονομηθεί 10 με 12 εκατ. ευρώ από τις τσέπες των πολιτών που θα έδιναν σε επισκέψεις σε ιδιώτες γιατρούς.

Από την άλλη όμως είναι αξιοσημείωτο ότι στα Εξωτερικά Ιατρεία των Νοσοκομείων επικρατεί συνωστισμός αφού δεν υπάρχουν ελεύθερα ραντεβού σε γιατρούς, ούτε για δείγμα. Η αναμονή ξεπερνά τους τρεις μήνες για ένα ραντεβού, ενώ και τα Κέντρα Υγείας και οι παλαιές Μονάδες του ΠΕΔΥπαρουσιάζουν αντίστοιχη εικόνα μετά και την αποχώρηση από το σύστημα των περίπου 600 γιατρών του παλαιού ΙΚΑ.

9 σχόλια:

  1. Είναι απλώς γελοίοι. Τώρα που τους ζητάνε τα ρέστα από την Ευρώπη για την ακριβή αποτυχία τους προσπαθούν και καλά να ολοκληρώσουν το εγχείρημα. Όσο για τις δωρεάν επισκέψεις γιατί δεν αναφέρουν και πόσες στέρησαν από τον κόσμο με την αιφνιδιαστική λήξη των συμβάσεων το καλοκαίρι? Η καινούρια προκήρυξη θα είναι μνημείο αποτυχίας. Είναι η προκήρυξη του στυλ ελάτε να μπείτε με σχέση αποκλειστικής απασχόλησης σε μια δομή που κλείνει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΤΕ ΑΓΓΛΙΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΕΣ ΑΡΑΒΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΞΤΕ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιλάμε για πραγματικό ΑΝΕΚΔΟΤΟ! Με μία κυβέρνηση απερχόμενη στα όρια της συντριβής, με ενα θεσμό αποτυχημένο εξαρχής(ΤΟΜΥ) και επιπλεον με ένα μέλλον ζοφερό για όσους πάνε,...αληθεια ποιος θα πάει εκτος απο τα αναλφάβητα καυκασια γερόντια και κάποιους νέους χωρίς μοίρα στον ήλιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλοί γιατροί δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στο ελεύθερο επάγγελμα και απέτυχαν. Δεν σημαίνει ότι είναι όλοι αναπαρκείς. Απλώς μειώθηκαν οι οικονομικές δυνατότητες του κόσμου και δεν μπορούν να συντηρούν τους πλεονάζοντες γιατρούς! Τώρα δίνεται η διέξοδος στους γιατρούς να χωθούν στις ΤΟΜΥ για να επιβιώσουν. Τουλάχιστον οι μεγαλύτεροι. Οι νεότεροι έχουν κάνουν το κουμάντο τους για έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΩΡΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 5.55 ΠΟΥ ΣΑΣ ΖΗΤΑ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟΕΣΠΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΥΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟ!

      Διαγραφή
  5. Άλλη μία προκήρυξη για γιατρούς στα όρια της ανέχειας,απορούν οι γιατροί της μεγαλειώδους Βρετανίας, Ολλανδίας,Γερμανίας κ.τ.λ. οταν βλέπουν τα χάλια μας και την κατάντια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προκηρύξεις φτωχολογιάς και κατάντιας, η φτωχολογιά θέλει μόρφωση και αξιοπρεπείς μισθούς, όχι ταπείνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κι ομως μπαινουν οι νεοι κι καλα κανουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως τέτοιες επιτυχιες συριζογκιουφτο 11.10! Και ......στις εκλογες!

      Διαγραφή