Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Έρχεται η νέα προκήρυξη για τις ΤΟΜΥ τον επόμενο μήνα! Τι ανακοίνωσε το υπ.Υγείας

Δήμητρα Ευθυμιάδου 28 Μαρτίου 2019

Τον επόμενο μήνα αναμένεται να βγει στον αέρα η νέα προκήρυξη για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) σύμφωνα με τον αν.Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό.

Σύμφωνα με τον κ.Βαρδαρό, τον επόμενο μήνα θα γίνει η προκήρυξη ώστε να προσληφθούν κι άλλοι γιατροί και να μπορέσουν να λειτουργήσουν επιπλέον ΤΟΜΥ στη χώρα. Δείτε ΕΔΩ τι σχεδιάζεται για τον αριθμό των προσλήψεων: «Πόσες προσλήψεις θα γίνουν τελικά στις ΤΟΜΥ; Όλα τα στοιχεία»

Ήδη λειτουργούν 120 Μονάδες σε όλη τη χώρα, ενώ έχουν γίνει πάνω από 1 εκατ. επισκέψεις, όπως τουλάχιστον καταγράφει το υπουργείο Υγείας.

Η νέα προκήρυξη πάντως η οποία αναμενόταν από τις αρχές του χρόνου πρόκειται να αφορά τόσο γιατρούς όσο και βοηθητικό προσωπικό.

Άλλωστε στόχος της κυβέρνησης είναι να πετύχει το εγχείρημα των ΤΟΜΥ, μετά και τη φημολογία ότι από την Ευρώπη, από την οποία και χρηματοδοτούνται τα προγράμματα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, υπήρχαν έντονες γκρίνιες για τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

Βέβαια η επιχειρηματολογία του υπουργείου Υγείας αναφέρει ότι το εγχείρημα των ΤΟΜΥ έχει πετύχει και ήδη έχουν εξοικονομηθεί 10 με 12 εκατ. ευρώ από τις τσέπες των πολιτών που θα έδιναν σε επισκέψεις σε ιδιώτες γιατρούς.

Από την άλλη όμως είναι αξιοσημείωτο ότι στα Εξωτερικά Ιατρεία των Νοσοκομείων επικρατεί συνωστισμός αφού δεν υπάρχουν ελεύθερα ραντεβού σε γιατρούς, ούτε για δείγμα. Η αναμονή ξεπερνά τους τρεις μήνες για ένα ραντεβού, ενώ και τα Κέντρα Υγείας και οι παλαιές Μονάδες του ΠΕΔΥπαρουσιάζουν αντίστοιχη εικόνα μετά και την αποχώρηση από το σύστημα των περίπου 600 γιατρών του παλαιού ΙΚΑ.

4 σχόλια:

  1. Πολλοί νέοι γιατροί περιμένουν με λαχτάρα τις προκηρύξεις για να μπορέσουν να γνωρίστούν με τους ασθενείς και να αξιολογηθούν από αυτούς ώστε όταν λήξουν οι συμβάσεις είτε να ξεκινήσουν ιδιωτικό ιατρείο με την πελατεία, που θα έχουν φτιάξει είτε να μοριοδοτηθούν για τη διεκδίκηση θέσης στο ΕΣΥ. Ας ελπίσουμε ότι θα έχει θέσεις για όλους τους ενδιαφερόμενους διότι λέγεται ότι η ζήτηση θα είναι μεγάλη και από παλιούς γιατρούς, που βλέπουν ότι δυσκολεύονται στο ελεύθερο επάγγελμα. Ίσως να πρέπει να μπούν ηλικιακά κριτήρια ώστε να ευνοούνται οι νέοι γιατροί στις ΤΟΜΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς στο θέμα της υγείας και αντί να δει την αλήθεια μήπως και περισώσει τίποτα προεκλογικά επιμένει πεισματικά στο λάθος. Το απόγειο δε της βλακείας είναι να πληρώνει προπαγανδιστές σαν εσένα να βαφτίζουν το κρέας ψάρι. Η προκήρυξη θα έχει την ίδια τύχη με τις προηγούμενες, θα πάει άπατη. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι οι ΤΟΜΥ Ή θα κλείσουν ή θα υποβαθμιστούν. Οι νέοι γιατροί έχουν ήδη φύγει και καλά έκαναν και οι παλιότεροι δε θα κλείσουν τα ιατρεία για να μπουν σε ένα σύστημα σουργελο με ημερομηνία λήξης.

      Διαγραφή
    2. Α.......έτσι εξηγείται η πανωλεθρία σας γυφτοσυριζαιε ψωμοζητουλα που 3 χρόνια τώρα ανοιξατε μόλις 120 υποστελεχωμένες με ρωσοποντιους , ανειδίκευτους και γεροντια γυφΤΟΜΥ! ΠΑΝΤΑ τέτοια και ......στις εκλογές επαγγελματίες συριζοφουκαραδες !

      Διαγραφή
  2. προδοτες τελειωσατε και θα πληρωσετε γιαυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή