Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Ο γιατρός που απέκτησε 48 παιδιά χωρίς να το γνωρίζουν οι μητέρες!Ο Ντόναλντ Κλάιν, ο γιατρός που χρησιμοποίησε το σπέρμα του για να γονιμοποιήσει τεχνητά τις ασθενείς του χωρίς την άδειά τους, είναι σήμερα πατέρας τουλάχιστον 48 παιδιών, πολλά εκ των οποίων ανακάλυψαν μόλις πρόσφατα την πραγματική τους ταυτότητα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.Ο Ντόναλντ Κλάιν, ειδικός σε θέματα γονιμότητας

HealthPharma.gr

Όπως αποκαλύπτει η 33χρονη Χέδερ Γουκ, όταν ένας ξένος την πλησίασε υποστηρίζοντας πως είναι αδερφός της, εκείνη δεν τον πίστεψε. Ωστόσο θορυβήθηκε, γιατί ο μυστηριώδης άνδρας ανέφερε το όνομα του δρα Ντόναλντ Κλάιν, του ειδικού σε θέματα γονιμότητας που είχε επισκεφτεί η μητέρα της, πριν τη γέννησή της. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε η δική της αναζήτηση στις ρίζες της που την έφερε προ πολλών και μεγάλων εκπλήξεων.

Η μητέρα της 33χρονης τη διαβεβαίωσε πως δεν υπήρχε ζήτημα ανησυχίας. Ωστόσο, τα μηνύματα από τον άγνωστο πύκνωσαν – όπως και μηνύματα άλλων ανθρώπων που ισχυρίζονταν το ίδιο.

Σύντομα αποδείχτηκε πως η Χέδερ Γουκ μοιραζόταν τον ίδιο πατέρα με τουλάχιστον άλλους 47 ανθρώπους. Οι οποίοι προηγουμένως, μέσω εξειδικευμένων ιστοσελίδων που προσφέρουν υπηρεσίες ανάλυσης DNA, είχαν διαπιστώσει πως ο δρ Κλάιν ήταν ο βιολογικός τους πατέρας.

Όπως διαπιστώθηκε, ο γιατρός από την Ιντιάνα χρησιμοποιούσε το δικό του σπέρμα στις εξωσωματικές που έκανε στους πελάτες του. Εν αγνοία τους όμως και ως εκ τούτου, χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Ο Κλάιν πιστεύεται πως είχε χρησιμοποιήσει το σπέρμα του κατά τη διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης σε τουλάχιστον 50 ανυποψίαστες γυναίκες, τις δεκαετίες 1970 – 80.
Η αρχή στο κουβάρι της… αλήθειας

Μία από τους πρώτους ανθρώπους που ανακάλυψε πως είχε πατέρα τον Κλάιν, ήταν η Τζακόμπα Μπάλαρντ.

Ήξερε από μικρή ηλικία πως η σύλληψή της είχε γίνει με τη βοήθεια δωρητή σπέρματος. Το 2014, σε ηλικία 33 χρόνων, ξεκίνησε ένα ταξίδι για να βρει τα… ετεροθαλή αδέρφια της. Γράφτηκε σε ένα online φόρουμ για παιδιά υιοθετημένα ή από δωρητή σπέρματος και σύντομα εντόπισε μία άλλη γυναίκα, της οποίας η μητέρα είχε γιατρό τον Κλάιν.

Ανακάλυψαν τυχαία πως είναι… αδέρφια

«Χριστέ μου, νομίζω πως είναι η αδερφή μου», αναφώνησε η Μπάλαρντ, μόλις είδε τις φωτογραφίες της συγκεκριμένης γυναίκας, η οποία την έφερε σε επαφή με μία τρίτη γυναίκα – της οποία η μητέρα επίσης πήγαινε στον Κλάιν. Το τεστ DNA γρήγορα επιβεβαίωσε ό,τι υποψιάζονταν.

Η τρεις έγιναν τέσσερις. Οι τέσσερις διπλασιάστηκαν και κάπως έτσι προέκυψε μια μικρή κοινότητα ανθρώπων με επιβεβαιωμένους αδερφικούς δεσμούς που επικοινωνούν μέσω Facebook.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, ο αριθμός των παιδιών του Κλάιν πιθανώς να είναι πολύ μεγαλύτερος, δεδομένων των ανθρώπων που λόγω άγνοιας ή επιλογής δεν έχουν κάνει το τεστ.

«Νιώθω σα να βιάστηκα 15 φορές»

Μία από τις γυναίκες που ο Κλάιν γονιμοποίησε πάνω από 12 φορές σε διάστημα περίπου έξι μηνών. Όπως τόνισε, ένιωσε σα να βιάστηκε 15 φορές. Η ίδια είχε πάει στο γραφείο του Κλάιν με το σύζυγο της το 1981. Μάλιστα, όπως δηλώνει τον βρήκε «ευγενικό και συμπαθή άνθρωπο».

Ο 80χρονος, σήμερα, Κλάιν είχε ξεκινήσει τις εξωσωματικές το 1979. Όταν οι θεραπείες γονιμότητας ήταν σχετικά νέες. Οι τράπεζες σπέρματος τότε ήταν ανύπαρκτες και οι γιατροί έπρεπε να εντοπίσουν οι ίδιοι τους δότες.

Από την ημερομηνία γέννησης του νεότερου παιδιού του Κλάιν, πιστεύεται πως ο γιατρός σταμάτησε να διαθέτει το σπέρμα του στα τέλη του 1980. Την εποχή δηλαδή που οι τράπεζες σπέρματος άρχισαν να γίνονται κοινό φαινόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου