Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Βρετανία: Εκτός «πράσινης λίστας» η Ελλάδα

Εκτός της «πράσινης λίστας» της Βρετανίας βρίσκεται η Ελλάδα, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Παρασκευής

Trending

Εκτός της «πράσινης λίστας» της Βρετανίας βρίσκεται η Ελλάδα, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Παρασκευής.

Πρόκειται για τη λίστα των χωρών από τις οι βρετανοί πολίτες δεν θα χρειάζεται να τεθούν σε καραντίνα κατά τη επιστροφή τους από αυτές.

Στην… πολυπόθητη λίστα, όπως ανακοίνωσε η Βρετανία, βρίσκεται η Πορτογαλία και το Ισραήλ, χώρες που διεκδικούν κάθε καλοκαίρι μεγάλο μέρος από την τουριστική πίτα των Βρετανών.

Πηγή εικόνας: news.sky.com

Ωστόσο, τα νέα για την Ελλάδα, η οποία δέχεται χιλιάδες βρετανούς τουρίστες κάθε χρόνο, δεν ήταν καλά. Μαζί με τη χώρα μας, εκτός της λίστας έμεινε η Γαλλία και η Ισπανία, οι οποίες έμειναν στο «πορτοκαλί».

Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός πως η εν λόγω απόφαση ισχύει έως τα τέλη Μαΐου, οπότε και θα επανεξεταστεί η «πράσινη λίστα» σύμφωνα με τον βρετανό υπουργό Μεταφορών.

Στην «πράσινη λίστα» μπήκαν εκτός από την Πορτογαλία και το Ισραήλ, οι, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Μπρουνέι, Ισλανδία, Νήσοι Φερόες, Γιλβρατάρ και Νήσοι Φώκλαντ.
Στον «αέρα» και ο τελικός του Champions League

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα δεν είναι η μοναδική χώρα που δέχεται πλήγμα από την εν λόγω λίστα.

Πρόβλημα θα αντιμετωπίσει και η Τουρκία, η οποία βρίσκεται επίσης εκτός της «πράσινης λίστας». Εκτός του τουρισμού, η Τουρκία κινδυνεύει να «χάσει» για δεύτερο συνεχόμενη χρονιά τον τελικό του Champions League.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, η βρετανική κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με την UEFA για να πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι σε αγγλικό γήπεδο, ούτως ώστε οι δύο αγγλικές ομάδες να μην χρειαστεί να ταξιδέψουν εκτός συνόρων.

Αυτό το επιβεβαίωσε και ο Γραμματέας Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, με δηλώσεις του: «Η αγγλική ομοσπονδία είναι σε συζητήσεις με την UEFA. Είμαστε ανοικτοί να φιλοξενήσουμε τον τελικό, αλλά είναι απόφαση της UEFA»

Υπενθυμίζεται πως η Άστον Βίλα είχε κάνει πρόταση στην ευρωπαϊκή συνοποσπονδία να διεξαχθεί ο τελικός στο «Βίλα Παρκ», ώστε να μην χρειαστεί να ταξιδέψουν οι Άγγλοι φίλαθλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου