Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Εμβολιασμοί Covid: Πάνω από 150 ιδιωτικές δομές στην Αττική βάζουν τις δυνάμεις τους στη μάχη των εμβολιασμών

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Περισσότερα από εκατόν πενήντα (150) ιδιωτικά πολυϊατρεία θεραπευτήρια και εργαστήρια -μόνο από την Περιφέρεια Αττικής- έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, μετά από σχετική πρόσκληση της κυβέρνησης. Από 20 Μαϊου και μετά, οπότε και θα τεθούν σε λειτουργία, αναμένεται να επιταχύνουν ακόμη περισσότερο την εμβολιαστική δυνατότητα της χώρας.

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση του ιδιωτικού τομέα για ένταξη στο εμβολιαστικό πρόγραμμα “Ελευθερία”, με στόχο την περαιτέρω επιτάχυνση των εμβολιασμών στη χώρα. Μέσα σε μόλις 2 ημέρες (από την Τετάρτη (5/5) και μέχρι την Παρασκευή (7/8), 150 ιδιωτικές δομές υγείας της Αττικής δήλωσαν συμμετοχή στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, ενώ αναμένεται από Δευτέρα να αυξηθεί περαιτέρω το ενδιαφέρον.

Η απόφαση για την ένταξη των ιδιωτικών δομών στη λίστα με τα εμβολιαστικά κέντρα, εντάσσεται στο πλαίσιο της επιτάχυνσης των εμβολιασμών, ώστε μέχρι το τέλος Ιουνίου όλοι οι ενήλικες πολίτες να μπορούν να εμβολιαστούν.

Το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει το Υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση είναι μέχρι το τέλος Μαΐου να ξεπεράσουμε τους 5.400.000 εμβολιασμούς και μέχρι τις 31/5 να έχουν εμβολιαστεί σχεδόν 3.520.000 πολίτες με μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί περίπου στο 33%. Επίσης μέχρι την ίδια ημερομηνία, να έχουν εμβολιαστεί 1.940.000 συμπολίτες μας και με τις δύο δόσεις εμβολίου, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 18%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου