Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Σαρηγιάννης: Η αύξηση κρουσμάτων φέρνει στις ΜΕΘ 400 διασωληνωμένους έως τα τέλη Ιουλίου

Για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε στον Real Fm 107,1 ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
Newsit.gr

Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε πως αναμένει κορύφωση του κύματος που είναι σε εξέλιξη μέχρι τα μέσα Ιουλίου με διπλασιασμό των κρουσμάτων σε εβδομαδιαία βάση.

Τα κρούσματα αυτά εκτιμάται πως θα ανέλθουν στα 25.000 έναντι 13.000 που είναι σήμερα κατά μέσο όρο την εβδομάδα. Από κει και πέρα θα ακολουθήσει αποκλιμάκωσης, αλλά η συνέχεια τον Αύγουστο θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας στις χώρες προέλευσης των τουριστών που θα φτάνουν στην Ελλάδα για διακοπές.

Παράλληλα όπως τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης η αύξηση των κρουσμάτων θα φέρει γρήγορη αύξηση των εισαγωγών σε απλές κλίνες και ΜΕΘ. Μάλιστα εκτίμησε πως ως το τέλος του Ιουλίου ή στις αρχές του Αυγούστου θα νοσηλεύονται στις ΜΕΘ 400 ασθενεις διασωληνωμένοι.

Τι λέει για τον Σεπτέμβριο

Ο κ. Σαρηγιάννης εμφανίστηκε αισιόδοξος πως «τον Σεπτέμβριο μπορεί να είμαστε ανέλπιστα καλύτερα» γιατί θα έχει χτιστεί ένα τείχος ανοσίας στην Όμικρον 4 και 5 του κορονοϊού ενώ ένα ποσοστό πολιτών θα έχει κάνει την 4η δόση.

1 σχόλιο:

  1. δεν μπορώ να καταλάβω απο πότε έχουν λόγο για την πανδημία και τις ΜΕΘ οι μετρητές των λυμάτων!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή