Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Δήλωση Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για τη σύμβαση του προσωπικού γιατρού

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση που καθορίζει τη διαδικασία σύμβασης παροχής υπηρεσιών του προσωπικού γιατρού. Η σύμβαση αφορά στο σύνολο των ιδιωτών γιατρών σε πρώτη φάση ειδικότητας γενικής, οικογενειακής ιατρικής και παθολογίας και θα ακολουθήσει πρόσκληση του ΕΟΠΥΥ προς το σύνολο των γιατρών αυτών των ειδικοτήτων. Η αμοιβή κατ’ άτομο κυμαίνεται από 20 έως 45 ευρώ και δεν θα υπόκειται σε claw back και rebate, όπως αναληθώς διακινείται, ενώ οι ώρες απασχόλησης των γιατρών βάσει του εγγεγραμμένου πληθυσμού θα κυμαίνονται από 15 έως 35 εβδομαδιαίως.

Παράλληλα δόθηκε εντολή στον ΕΟΠΥΥ να ξεκινήσει κατά προτεραιότητα η διαπραγμάτευση με τον ΠΙΣ για τη σύναψη συλλογικής σύμβασης για τους γιατρούς των λοιπών ειδικοτήτων με στόχο την όσο πιο δυνατή καθολική πρόσβαση των ασθενών σε περισσότερους ειδικούς γιατρούς.

Συνεπώς υλοποιείται η δέσμευση μας για άνοιγμα του ΕΟΠΥΥ στο σύνολο των γιατρών και καλύτερες αμοιβές με ρεαλιστικές υποχρεώσεις».

8 σχόλια:

  1. Μακάρι , θα φανεί αλλά υπήρξαν αναρτήσεις στο medispin και ανακοινώσεις της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ ενώ με όσα έχουν συμβεί λογική η καχυποψία! Δεν τα βγάζουμε από το μυαλό μας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να δουμε ,μακαρι να λυθουν χρονια προβληματα .Οι αμοιβες των ιατρων ειναι πολυ ικανοποιητικες .Φαινεται οτι ο κος Πλευρης εχει καταβαλει πολυ σοβαρη προσπαθεια υπερ των ιατρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλυτερα πιστεψε τον νομο που ψηφισε παρα τα λογια του εκτος και αν πιστευεις οτι το medispin λεει ψεματα κατι που αποκλειεται!

      Διαγραφή
  3. Ο Υπουργός είναι αναξιόπιστος. Δεσμεύτηκε σε όλους (ΠΙΣ, ΙΣ, ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) ότι δεν θα εφαρμόσει gatekeeping, και το έκανε. Ότι θα δώσει δικαίωμα και στον ιδιώτη ιατρό να είναι προσωπικός ιατρός. Δεν το έδωσε. Φούμαρα ! Ο νόμος και η Υπουργική απόφαση είναι ξεκάθαρες και είναι ανώτερες νομικά από ένα δελτίο τύπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα , η τακτική Πλεύρη είναι να.....συμφωνεί με όλους και να πράττει τα αντίθετα! Δεν περιμένω κάποια βελτίωση αλλά θα φανεί στην πράξη, εν τω μεταξύ καλώς η ΕΝΙ προσβάλλει τον νόμο στα δικαστήρια

      Διαγραφή
  4. Δεν θα υπάρξουν γιατροί να εργαστούν κάτω από αυτές τις συνθήκες. 7ωρο την ημέρα και μετά κατ' οίκον επισκέψεις συν εφημερίες και πιθανές επιτάξεις. Αυτός ο γιατρός τιραμόλα, θα γίνει μοναχός Σαολίν, διότι σίγουρα δεν μπορεί πλέον να έχει ούτε ζωή, ούτε οικογένεια, ούτε ελεύθερο χρόνο. Το σύστημα αυτό θα αποτύχει πανηγυρικά και φυσικά θα υπάρξει πολιτικό κόστος. Η σύμβαση αυτή, της γαλέρας, συντάχθηκε από μη γιατρούς, με σκοπό να κλείσουν τα ιδιωτικά ιατρεία . Και τα λεφτά δεν είναι πολλά . Μείον φόρο - εισφορές -έξοδα ιατρείου- συν έξοδα διαζυγίων- διότι θα τους χωρίσουν οι σύζυγοι, ψυχοθεραπευτών κλπ, είναι τίποτα. Δε θα μείνει νέος γιατρός στην Ελλάδα. Δεν υπήρξε κυβέρνηση να φερθεί χειρότερα στον ιατρικό κόσμο από αυτήν .Σήμερα στις ειδήσεις ακούσαμε και για τα πόθεν έσχες τους.... Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν θα υπάρξουν γιατροί να υπογράψουν αυτή τη σύμβαση. Προβλέπεται παταγώδης αποτυχία και πολιτικό κόστος. Τα χρήματα αυτά σε σχέση με τις απαιτήσεις είναι ελάχιστα δεδομένου ότι ένα ιατρείο έχει έξοδα, εισφορές, φόρους κλπ. Ποτέ κανείς δεν υποτίμησε τόσο, τον ιατρικό κόσμο, με τόση υποκρισία και τόση ανοχή από τους Συλλόγους. Ξέχασαν στη ΝΔ, το 2015 και τι είχε προηγηθεί με τους γιατρούς του ΙΚΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκλογες το φθινοπωρο ,υπαρχει ακομη χρονος για αποσυρση νομοσχεδιου και παραιτηση ή καρατομηση του ακροδεξιου κομισσαριου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή