Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Υπουργείο Υγείας: «Σπαζοκεφαλιά» τα κονδύλια για τον προσωπικό γιατρό

Health Report Παρασκήνια

Υπουργείο Υγείας: «Σπαζοκεφαλιά» τα κονδύλια για τον προσωπικό γιατρό

Τι αναζητά εναγωνίως το υπουργείο Υγείας για τον προσωπικό γιατρό

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Με ασαφές οικονομικό πλαίσιο φαίνεται ότι ξεκινά ο προσωπικός γιατρός. Μπορεί οι εγγραφές για τους πολίτες να αρχίζουν σε 10 μέρες, όμως δεν είναι ακόμη σαφές ούτε στο υπουργείο Υγείας πόσα κονδύλια θα χρειασθούν κυρίως για τις αμοιβές των γιατρών.

Πρόκειται μάλλον για «σπαζοκεφαλιά» αλλά και για έναν μαθηματικό τύπο αφού θα πρέπει πρώτα να διαπιστωθεί πόσους πολίτες θα εγγράψουν οι γιατροί του δημοσίου που αμείβονται με λιγότερα και πόσους οι ιδιώτες.

Προς ώρας τα μόνα σίγουρα χρήματα είναι τα 90 εκατ. ευρώ που είναι εγγεγραμμένα στον ΕΟΠΥΥ για ιατρικές επισκέψεις.

Πηγές του HealthReport.gr πάντως αναφέρουν ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και ειδικά τον Θεόδωρο Σκυλακάκη προκειμένου να λάβει όσο το δυνατόν περισσότερα. Διαφορετικά ο θεσμός θα πάει στράφι …Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

18 σχόλια:

  1. Ο υπυγ θα πρεπει να παραιτηθει και να διατηρησει την αξιοπρεπεια του .Το νομοσχεδιο ειναι αποτυχια απο την αρχη ως το τελος .Δεν ενδιαφερονται να φτιαξουν το παραμικρο και διακινδυνευουν την ηττα στις ερχομενες εκλογες χωρις κανεναν απολυτως λογο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α.....πρώτα δηλαδή εξήγγειλε τις αμοιβές ο Λαϊκός Κομισάριος της Υγείας Ατανάς Πλεβριεφ και τώρα ....θα ψάξει για λεφτά !!! Κατάλαβα, ......καλοφαγωτα φίλοι ΠΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χ@σε ψηλα....και αγναντευε δηλαδη! Ειπα και εγω, αυτοι οι αλητες να δωσουν λεφτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυρ Θάνος : με τα λόγια χτίζω ανώγεια και κατώγεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο χουβαρντας Πλευρης μοιράζει 40000-60000 ευρώ από τα λεφτά που δεν έχει, πάρτε κόσμε οποίος προλαβει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το νομοσχεδιο για την υγεια ηταν η ταφοπλακα του ΣΥΡΙΖΑ .Το ιδιο θα συμβει και τωρα .Πρωτοφανης αλητεια και τιποτε αλλο απο τους μπλε συντροφους ...Δεν πειραζει ,ο Ξανθος ηταν πολυ πιο σοβαρος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τώρα βλέπουνε τα δύσκολα οι προχειράνζες.Κατ'αρχάς ένα σοβαρό κόμμα, όφειλε να έχει πρόγραμμα από την αρχή της θητείας του να εφαρμόσει και να μην περιμένει προεκλογικά στο τέλος να κάνει νομοσχέδια πιουρέτες. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι συνδικαλιστές της νέας Δημοκρατίας χάλασαν τον κόσμο για τις τότε προτάσεις. Τώρα έχουν απόλυτη αφωνία.Για τον οικογενειακό γιατρό έχω γράψει πάλι οτι δεν χρειάζεται. Χρειάζεται δημόσιες δομές σε κάθε συνοικία με γιατρό συμβασιούχο γιά κάποια χρόνια π.χ. 5ετία να κάνει ωράριο. Επομένως να φτιάξουν κέντρα υγείας και ΤΟΜΥ. Οι ασθενείς να ξέρουν οτι εκεί θα βρούν γιατρό δωρεάν. Με την τεχνολογία σήμερα θα πρέπει να ενημερώνεται ο φάκελος του ασθενούς και να υπάρχει το ιστορικό του. Οσο για τις προληπτικές εξετάσεις κλπ πάλι μπορεί να ενημερώνεται ο ασθενής με μαίιλ και μήνυμα στο κινητό του βάσει των δεδομένων στην ΗΔΙΚΑ. Θα πρέπει να διακοπούν οι συμβάσεις στα ιδιωτικά ιατρεία. Αυτά τα τραγελαφικά να γραφτούν όλοι σε γιατρό είναι γιά να πληρώνονται κάποιοι γιατροί που έχουν εγγράψει υγιείς και δεν θα πάνε ποτέ. Ο γιατρός θα πρέπει να μην είναι πάντα ο ίδιος για τον ασθενή. Λάθη γίνονται συχνά.Αν ο ασθενής έχει και άλλο γιατρό είναι πρός το συμφέρον του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποια από αυτά που λες είναι σωστά αλλά η εμμονή με το δημόσιο αρρωστημένη! Δημόσιος και Ιδιωτικός τομέας μπορούν μια χαρά να συνεργάζονται ιδιωτικά όπως σε τόσες χώρες συμβαίνει! Απλά εδώ κοροϊδεύει το κράτος! Ούτε έχει λογω να ρίχνει έναν σκασμό λεφτά σε δημόσιες δομές όταν δομές άριστα εξοπλισμένες υπάρχουν ήδη!

      Διαγραφή
    2. Εγω λεω να κανουμε και κολχοζ και σοβχοζ! Τι λες συντροφε? Ετσι και αλλιως οι ιατροι ειναι.....εργατες της Υγειας, ετσι δεν ειναι? Τετοιοι ιδεοληπτικοι ειστε στον ΣΥΡΙΖΑ (οχι οτι οι αλλοι ειναι καλυτεροι!) και χαιρι δεν βλεπετε παρα την ξεφτιλα της ΝΔ!

      Διαγραφή
    3. Έχω μια φιλική συμβουλή στον σύντροφό 10.04, καλύτερα μην ανοίγετε το στόμα σας. Αφήστε την ΝΔ να τα κάνει μούσκεμα με την ανοησία που την δέρνει και θα κερδίσετε! Γιατί όποτε ανοίγετε το στόμα σας πείθετε τους πάντες ότι ίσως ακόμη και αυτή η άχρηστη ΝΔ είναι καλύτερη! Ακόμη δεν διδαχτηκατε κάτι από την συντριβή του2019; Ακόμη δεν καταλάβατε ότι η μεσαία τάξη σας έστειλε στην αντιπολίτευση; Πάλι ξερνατε μίσος κατά του ιδιωτικού τομέα που σημειωτέον δεν είναι ο ......Μαρινάκης η ο Αλαφούζος αλλά αυτοδημιούργητοι επιστήμονες που ζουν από την δουλειά τους? Τι κρίμα που αυτή η χώρα το μόνο που μπορεί να παράγει πολιτικά είναι δύο ανεπαρκή ιδεοληπτικα και φανατικά κόμματα εξουσίας

      Διαγραφή
    4. Εχω μια απορια ΣΥΡΙΖΑιε 10.04, τοσο πια δεν μοορειτε να βγαλετε καποια συμπερασματα απο τα λαθη σας? Οι συνδικαλιστες της ΝΔ σας φταινε? Δεν σας εγραψε συσσωμος ο ιατρικος κοσμος στα παλια του τα παπουτσια ενω κανατε 100 διαγωνισμους για να βρειτε γιατρους? Δεν καταλαβαινετε οτι το σχημα ελα να γινεις ψωροδημοσιος υπαλληλος με 1500€ και κλεισε το ιατρειο δεν περπαταει? Ειστε ο μονος λογος που αυτη η απολυτα ανικανη ΝΔ εχει μελλον!

      Διαγραφή
    5. αμπελοφιλοσοφιες

      Διαγραφή
  8. Και γιατί να ....φτιάξουν ΚΥ/ΤΟΜΥ και να τα εξοπλίσουν πληρώνοντας ενοίκια /κοινόχρηστα/λειτουργικά πέρα από το προσωπικό όταν είναι ήδη έτοιμα? Προς τι όλος αυτός ο κρατισμός? Μήπως να φτιάξουν και .....αραπάδικα όπου να μπορείς να πηγαίνεις να .....σου κάνουν αέρα? Δεν ξέρω αν το πήρες είδηση αλλά η Σ. Ένωση τελείωσε το 1991.......! Και σε όλα τα σοβαρά κράτη υπάρχει ιδιωτικός ιατρικός τομέας που συμβάλλεται με τα ταμεία ! Τώρα ότι οι νεοδημοκράτες είναι υποκριτές , προχειράντζες .....έτσι είναι ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μυαλό δεν βάζετε έτσι 10.04; Να διακόψουμε τους συμβεβλημενους και να...... προσλάβουμε δημόσιους υπαλλήλους (μήνας μπαίνει...... μήνας βγαίνει) για να τους δίνουμε τα ίδια (και περισσότερα διότι οι συμβεβλημενοι κατά μέσο όρο παίρνουν 1300-1400 ψωρο ευρώ!) και να πληρώνουμε και ενοίκια και λειτουργικά και έναν σκασμό καθαριστριες, θυρωρός, γραμματείς, Φαρισαίος κλπ! Και όλα αυτά για να ικανοποίησε τε την αρρωστημένη κρατικιστικη σας μανία! Μήπως θυμάσαι πως σας ξεφτίλισε ο ιατρικός κόσμος γυρνώντας την πλάτη στους αλεπαληλλους διαγωνισμούς σας; Μα τίποτα δεν μαθαίνετε; Τόσο πολύ σας αρέσει η αντιπολίτευση όπου η μεσαία τάξη σας έστειλε ακριβώς για το αβυσσαλέα σας μίσος προς οτιδήποτε ιδιωτικό; Τουλάχιστον μην μιλάτε και αφήστε την ΝΔ με τις βλακειες της να σας κάνει κυβερνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν για όσους κατάλαβαν οτι υποστηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ έχω να πώ οτι απεναντίας δεν θέλω δημόσιους υπαλλήλους ούτε μόνιμους ούτε πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Γράφω για συμβασιούχους 5/ετίας οι οποίοι θα έχουν δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου. Ετσι θέλω να είναι οι γιατροί στο ΕΣΥ ,στο ΚΥ,στο ΤΟΜΥ. Η σύμπραξη του δημόσιου με το ιδιωτικό ετσι πρέπει να γίνεται.Το ιατρείο του κάθε γιατρού να είναι αμιγώς ιδιωτικό. Ο ιδιώτης γιατρός να προσλαμβάνεται με σύμβαση 5ετίας στο δημόσιο και να έχει ωράριο και ανάλογο μισθό. Ούτε έξοδα για τους ασθενείς που θα επιλέγουν το δημόσιο ούτε φθορά στα έπιπλα.Οι νέοι γιατροί θα μπορούσαν έτσι να έχουν ένα εισόδημα και να έχουν όσοι θέλουν το ιατρείο τους για τους ιδιωτικούς ασθενείς τους.
      Ο ΣΥΡΙΖΑ με την ιδεοληψία του γιά μόνιμους γιατρούς με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση έπαθε πανωλεθρία. Ποιός θα αποφάσιζε να χαντακωθεί για μιά ζωή με μισθό πείνας. Και τώρα ακόμη ο μισθός χαμηλός θα είναι στη δημόσια δομή αλλά θα υπάρχει και η ιδιωτική ιατρική να ανεβάζει το εισόδημα.
      Πρέπει να καταργηθεί η μονιμότητα και η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση.
      Η ΝΔ δεν έχει δικό της σχέδιο. Ξεπατίκωσε το παλιό και τάζει λεφτά στα ιδιωτικά ιατρεία,χωρίς τίποτα να λέει για τις συνθήκες εργασίας.. Και αυτά μόνο για τους ''προσωπικούς'' γιατρούς.Οι άλλοι τι θα κάνουν;;
      Είμαι της γνώμης οτι δεν χρειάζονται ''προσωπικοί'' γιατροί. Για να γραφτούν 10000000 πολίτες ασθενείς και υγιείς.
      Το μόνο που θέλουν είναι αν είναι μνημονιακή υποχρέωση ...κάτι να κάνουν. Αλλά αυτό που θέλουν πραγματικά είναι να βάλουν κόφτη στις δαπάνες ,επισκέψεις,εξετάσεις και φάρμακα. Μετά θα βρούν χρήματα για τους γιατρούς !!
      Η υγεία δεν είναι εύκολο θέμα για ένα κράτος. Πόσο μάλλον να μην υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι να μελετήσουν την υπόθεση αυτή.

      Διαγραφή
    2. Παρόλα αυτά τόσος .....κρατισμός δεν χρειάζεται 12.56 ! Αυτά που λες σωστά είναι κατά βάση και με έναν συνδυασμό Ιδιωτικού/Δημοσίου θα εξυπηρετηθούν καλύτερα!

      Διαγραφή
    3. Όταν μιλάτε για ''κρατισμό'' που δεν τον θέλετε και λέτε δεν χρειάζεται και....απεναντίας όλοι εδώ φλερτάρετε με τον κρατισμό. Ο ΕΟΠΥΥ είναι κρατικός οργανισμός και διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα. Αλλά....θέλετε στο ''ιδιωτικό'' ιατρείο να έρχεται να πληρώνει το κράτος. Να είσαστε κρατικοδίαιτοι αλλά...στο ''ιδιωτικό'' ιατρείο και οχι με μιά σύμβαση σε Δημόσια δομή για κάποιο ωράριο. Για να λέτε οτι το ''ιδιωτικό'' σας ιατρείο ..είναι γεμάτο.

      Διαγραφή
    4. Όχι εξυπνάκια δεν θέλουμε αυτό, θέλουμε ελεύθερη πραγματικά αγορά, απλά υπάρχει ένα μονοπώλιο που κάνει νταμπινγκ στην αγορά και αναγκαστικά συμβιβαζομαστε γιατί δεν είμαστε όλοι γόνοι, χομπιστε ς ή κάπου στου διαόλου την μάνα......

      Διαγραφή