Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Καραμανδάνειο Νοσοκομείο: Σταμάτησαν οι εφημερίες - Αγώνας δρόμου για να βρεθεί λύση

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στην Πάτρα, καθώς το Καραμανδάνειο νοσοκομείο ανέστειλε τις εφημερίες του Παιδιατρικού Τμήματος, λόγω έλλειψης αναισθησιολογων.
Pelop.gr

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησος, από χθες γίνονται μεγάλες προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα ανταποκρινόμενη στο αίτημα της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και μέλους του ΔΣ του Καραμανδανείου, Αννας Μαστοράκου συναντήθηκε χθες μαζί της.

Η κ. Μαστοράκου της μετέφερε τις εξελίξεις, καθώς είχε προηγηθεί ένας κύκλος επικοινωνίας με τους γιατρούς που υπηρετούν στο συγκεκριμένο τμήμα. Όλοι την είχαν εκφράσει την απόφασή τους να καταθέσουν την παραίτησή τους από το ΕΣΥ.

«Εκανα μία προσπάθεια σε προσωπικό επίπεδο για να τους μεταπείσω. Στο πλαίσιο αυτής συναντήθηκα χθες με την κ. Γκάγκα» δήλωσε η κ. Μαστοράκου προσθέτοντας:

«Η κ. Γκάγκα κάνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια για να βρεθεί λύση. Από κοινού χθες κάναμε μία σειρά τηλεφωνημάτων σε συναδέλφους ανά την Ελλάδα με στόχο να βρούμε διαθέσιμους και έμπειρους που θα έχουν τον βαθμό του διευθυντή ώστε να καλύψουν το νοσοκομείο μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις. Βρήκαμε μία η οποία όμως μας έθεσε ως προϋπόθεση να βρεθεί κι ένας δεύτερος με εμπειρία. Πιστεύω ότι θα έχουμε αποτέλεσμα. Επίσης οι τοπικοί συνάδελφοι αν βρεθούν οι δύο έμπειροι υπαναχωρούν στις σκέψεις τους για παραίτηση».

Πιθανόν και σήμερα να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

Την ίδια στιγμή οι φορείς του νοσοκομείου και της πόλης έχουν ξεσηκωθεί. Ο Δήμος Πατρέων διοργανώνει αύριο κινητοποίηση στις 19.30, στην πλατεία Γεωργίου.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου